LG V30, unul dintre telefoane interesante din partea a doua anului, va fi lansat oficial la IFA Berlin pe 31 august. Cei de la LG au făcut treabă bună cu seria V, am testat cu plăcere LG V10 și am scris anul trecut despre V20. În 2016 a fost primul telefon cu Android 7.0.

Sursa.

Invitația la eveniment a fost trimisă deja ziariștilor. Și eu o să fiu pe 31 la Berlin, dar încă nu știu dacă ajung la LG sau o să merg la alt eveniment atunci. În orice caz, LG V30 o să fie una dintre atracțiile evenimentului. Circulau deja pe Internet destule zvonuri privind dotările tehnice ale noului model și se specula că va fi lansat în august. Așa că avem acum și o informație oficială privind data lansării.

Se spune că LG V30 va avea un ecran de 6 inch cu margini subțiri și colțurile rotunjite, cu rezoluție 2560×1440 pixeli, tehnologie OLED. Procesorul va fi Qualcomm Snapdragon 835, pentru că LG G6 a fost lansat în primăvară cu 821 din cauza problemelor producătorului american. Se pare că ecranul secundar care făcea furori la acest model dispare acum, dar va avea un dispaly Always-On și ceva widget de notificări care seamănă cu ecranul de la modelele anterioare. Bateria integrată ar urma să fie de 3.200 mAh, iar focusul va fi pe tehnologii noi.

Este primul telefon LG cu ecran OLED după ce au avut în 2015 un display relativ similar pe LG FLex 2, tehnologia se cheamă Plastic OLED (P-OLED). Acum nu va fi curbat, iar rezoluția a crescut. LG spune că acest tip de ecran este „ideal” pentru Realitatea Virtuală (VR). Nu lipsește nici camera duală de pe spate și nici alte detalii interesante. După cum spune invitația, va fi un telefon cu funcții speciale de filmare, cel puțin așa cred.

Rămâne de văzut ce preț va avea LG V30 și dacă va fi suficient de competitiv. Pentru că cei de la LG au un stil de a face telefoane foarte bune pe care le poziționează la un nivel de preț foarte ridicat.