Marți seara am urmărit lansarea Samsung Galaxy S20 și a noului Galaxy Z Flip. Prețul noilor dispozitive a fost făcut public dinainte, detalii mai jos.

Sumar:


ads

Live text Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy Z Flip este lansat oficial deja. Sunt confirmate aproximativ toate zvonurile despre el. Se deschide la diverse unghiuri, este realizat mai solid decât Fold, ecranul e protejat când este închis. Camerele foto au funcțiile de la modelele de top, dar sunt modelele cu 10 megapixeli pentru selfie și 12 megapixeli pentru camerele de pe spate.

Mi se pare modelul cu care Samsung va insista mult pe zona de fashion, este telefonul compact reinventat, aproape că îl pierzi în buzunar, este ușor, comod, simpatic. Chiar și publicul din sală l-a primit cu aplauze.

samsung galaxy z flip pret

Este disponibil din 14 februarie, iar prețul de lansare este 1.380 de dolari (probabil euro la noi). Samsung a lucrat pentru acest model cu designer-ul fashion Thom Browne. Va fi lansată o ediție specială la New York Fashion Week chiar mâine.

TM Roh, președinte și lider al diviziei de Comunicații Samsung, a urcat pe scena Unpacked 2020, va prezenta următoarea generație. Amintește succesul istoric avut de Samsung Galaxy, încă de la primul telefon Galaxy S. Vorbește de asemenea despre 5G și inovațiile aduse pentru noua generație de tehnologie mobilă. Knox permite securizarea maximă a telefoanelor Samsung, un factor de diferențiere.

Cu 5G, începe un nou deceniu de inovație mobilă. Pentru a marca această nouă generație de conectivitate, fiecare dispozitiv din seria Galaxy S20 – Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra – vine echipat cu cea mai recentă tehnologie 5G. Samsung Galaxy S20 este acum lansat oficial. Evenimentul Unpacked 2020 este transmis live chiar cu ajutorul unui telefon S20. Camerele foto au fost actualizate să filmeze 8K și să încarci filmul pe rețeaua 5G direct pe Youtube, pentru a-l vedea apoi pe televizorul Samsung 8K.

Cu un senzor de imagine mai mare disponibil pe seria Galaxy S20, rezoluția camerei este semnificativ mărită, pentru imagini mult mai detaliate, cu un plus de flexibilitate pentru editare, decupare și zoom. S20 și S20+ au o cameră de 64 MP. S20 Ultra are cameră de 108MP. Un alt beneficiu este că senzorii mai mari captează mai multă lumină, astfel încât să obțineți imagini la calitate înaltă chiar și în condiții de lumină scăzută. S20 Ultra face un pas înainte și oferă opțiunea de a schimba între modul de înaltă rezoluție de 108MP și modul de 12MP, datorită tehnologiei nona-binning care combină nouă pixeli într-unul la nivel de senzor.

Zoom incomparabil: Cu tehnologia Space Zoom de pe Galaxy S20, care folosește o combinație de zoom optic hibrid și zoom cu rezoluție superioară, ce include un zoom digital alimentat de inteligența artificială, chiar și când sunteți la mare depărtare puteți face zoom. Utilizați zoom de până la 30X pe Galaxy S20 și S20+ sau folosiți lentilele revoluționare de pe S20 Ultra, care utilizează procesare multi-imagini, ce are la bază inteligența artificială, pentru a reduce pierderea de calitate a imaginii la niveluri ridicate de zoom, astfel încât utilizatorii să poată experimenta Super Rezolution Zoom până la 100X cu o vedere mai clară niciodată.

Au o serie de invitați care vorbesc despre super-zoom-ul de la S20.

Ce scriam înainte

Mai mult ca sigur, lansarea Samsung Galaxy S20 va fi transmisă live pe contul Samsung YT. Există deja și o pagină specială pentru Galaxy Unpacked, evenimentul oficial de lansare. O să revin cu link-ul complet atunci când o să fie activ. Pînă atunci, reamintesc câteva informații generale.

Versiunile Samsung Galaxy S20

Sunt în total trei variante S20, plus versiunile 4G/5G ale terminalelor. Varianta de bază și-a schimbat numele, nu mai are „e” în coadă. Acum S20 este varianta simplă, iar S20+ este cea intermediară. Versiunea de top se va numi Galaxy S20 Ultra. Fiecare model pare să aibă o variantă 5G, conform GSMArena.

Prețuri Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 (8GB/128GB): €899
Samsung Galaxy S20 5G (12GB /128GB): €999
Samsung Galaxy S20+ (8GB/128GB): €999
Samsung Galaxy S20+ 5G (12GB/128GB): €1.099
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (12GB/128GB): €1.349
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (16GB/512GB): €1.549

După cum știm, terminalele flagship Samsung au două procesoare, în Europa vin cu Exynos și în SUA sunt lansate cu următorul procesor lansat de Qualcomm. Compania sud-coreeană a prezentat deja Exynos 990Samsung Exynos 990 va avea arhitectura octa-core similară cu cea de la Exynos 9825, respectiv 2 nuclee realizate custom de Samsung, 2 nuclee ARM Cortex-A76 și 4 nuclee economice ARM Cortex-A55. Procesorul de top de anul viitor va avea un accelerator grafic Arm Mali-G77 GPU, primul care aduce o arhitectură nou, Valhalla, care crește performanța grafică cu 20 de procente. De asemenea va fi lansat împreună cu un modem 5G, Exynos Modem 5123, optimizat pentru rețele de următoarea generație și pentru aplicațiile AI (inteligență artificială). Conform datelor Samsung, performanța va crește doar cu 10 procente, dar consumul de energie va scădea cu peste 20 de procente.

Ce știm despre Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip (SM-F700) pare să fie numele oficial pentru următorul model piabil. Noul model Samsung are un display de 6.7 inch cu rezoluție 2636×1080 și un format 22:9, aproape de formatul de cinema și oricum, mai util pentru filme și jocuri video.

Camera din ecran este în continuare într-o gaură și se presupune că este modelul de 10 megapixeli de la Galaxy S10. Pe exteriorul telefonului este doar un mic display de 1 inch pe care vor fi informații esențiale și se pot face diverse task-uri fără a deschide ecranul principal. Telefonul se poate deschide complet, dar poate sta la 90 de grade pe masă, sau la 110 grade , depinde de utilizator. Se pot vedea lucruri și la o deschidere de doar 70 de grade, pentru confidențialitate.

Camera foto de pe spatele terminalului pliabil ar urma să fie doar duală, cu un senzor normal de 12 megapixeli și unul ultra-wide de 12 megapixeli. Prețul Samsung Galaxy Z Flip este dat pe la 1.300 de euro.