Lenovo Moto G5 a ajuns oficial în România, în parteneriat cu Telekom Romania, fiind disponibil în magazinele operatorului începând cu data de 11 aprilie, la preţul de 1 leu la abonamentul Surf M, la portare. Nu avem acum prețul fără abonament, sper să aflu rapid.

Eu am văzut la Barcelona atât Moto G5, cât și varianta mai bună, G5 Plus.

Modelul mai compact, cu dotări mai modeste, este cel destinat utilizatorului obișnuit. Ecranul este de 5 inch Full HD, dimensiunea perfectă pentru toată lumea. Procesorul este Qualcomm MSM8937 Snapdragon 430, cel low-power apreciat pentru autonomie, iar versiunea ieftină are 16GB de stocare și 2GB de RAM.

Dar are o baterie care rezistă la drum lung. O cameră foto decentă, design metalic și aspect impresionant. În România este disponibil în două culori – Lunar Gray și Fine Gold.

Bateria de 2800 mAh va oferi o durată de funcționare de dimineață până noaptea, iar încărcătorul rapid de 10W oferă posibilitatea de încărcare pentru ore întregi în doar câteva minute. Moto G5 oferă fotografii mai clare și focalizare mai rapidă cu ajutorul camerei de 13MP și a funcțiilor software precum phase detection autofocus (PDAF).

Cu ajutorul Google Assistant, prin simpla apăsare, timp de câteva secunde, a butonului Home, se pot trimite mesaje, realiza apeluri, naviga și multe alte acțiuni. Moto G5 mai include și Moto Actions și o nouă experiență: One Button Nav, care permite navigarea rapidă folosind senzorul de amprentă.