Motorola One Vision a devenit și el Android Enterprise Recommended. La ora actuală, majoritatea smartphone-urilor Motorola sunt listate în programul Android Enterprise Recommended, aceasta fiind o validare a recomandării pentru utilizarea lor în sectorul de business, dar și o recunoaștere a standardelor ridicate Motorola.

motorola one vision

Nou lansatul Motorola one vision este cea mai recentă intrare pe lista telefoanelor Android Enterprise Recommended, program coordonat de Google, care stabilește un nivel de excelență pentru dispozitivele și serviciile dedicate companiilor. Pentru prima dată, un telefon Motorola are procesorul realizat de Samsung.

Numele oficial este Exynos 9609, dar este Exynos 9610 cu turația redusă la 2.2 GHz pentru nucleele de putere și 1.7Ghz pentru cele economice. Cu alte cuvinte este un procesor puternic, sub nivelul celor flagship, dar peste celelalte modele din seria Exynos 7. Acest procesor este octa-core, are patru nuclee de mare putere ARM Cortex-A73 și patru nuclee economice Cortex-A53. Procesorul grafic este Mali-G72 MP3, similar cu cel de la 9810, dar acolo se folosește varianta premium MP18, cu mai multe nuclee. Pe lângă funcțiile normale, chipset-ul include un co-procesor Cortex-M4F, care va fi utilizat pentru recunoașterea gesturilor și a contextului în care se află telefonul. De asemenea, Exynos 9610 include un modem LTE Cat 13, adică va oferi download de 400Mbps și upload de 150Mbps acolo unde rețelele sunt compatibile. Are WiFi ac cu MiMo și Bluetooth 5.0, dar și receptor radio FM încorporat.

ads

Ecranul este foarte înalt, cu o cameră foto decupată în ecran, în stilul rotund de pe S10 sau Honor View 20. Este o cameră selfie cu senzor de 25 de megapixeli, iar pe spate Motorola One Vision are senzorul nou de 48 de megapixeli, acompaniat de un senzor de adâncime de 5 megapixeli. Este o cameră cu modul de fotografiere Night Vision, dar și filmare 4K.

Motorola continuă să inoveze cu produse care înrolează tehnologii de primă clasă, motorola one vision, moto g7, g7 play, g7 power și g7 plus fiind doar câteva dintre telefoane brandului care au primit certificare Android Enterprise Recommended.

Certificarea Android Enterprise Recommended are la bază câteva cerințe specifice, așa cum este nivelul minim de specificații hardware și software, suportul pentru instalare/actualizare în masă, opțiunile automate de configurare, trimiterea de patch-uri de securitate într-o perioadă de 90 de zile de la lansarea lor de către Google, cu update-uri pentru minim 3 ani, disponibilitatea de cumpărare a aparatelor deblocate direct de la producător, experiența de utilizare similară pe toate profilele aparatelor și un set minim de aplicații pre-instalate. De asemenea, smartphone-urile Android Enterprise Recommended prezintă caracteristici precum Zero Touch Deployment și sunt compatibile cu principalele soluții EMM, astfel încât pot fi configurate și administrate cu ușurința de către organizații.

Dispozitivele Android Enterprise Recommended sunt proiectate să funcționeze în condiții severe și să fie actualizate constant, iar aici poate fi consultantă lista de smartphones Motorola care beneficiază de recunoașterea standardelor de utilizare pentru companii.