Deși au mai circulat lunile trecute zvonuri despre noua generație Moto Z3, de data asta cei de la Android Headlines prezintă pe surse noul Moto Z3 Play. Este cea de-a treia generație de telefon modular și mă bucur să văd că Lenovo nu renunță atât de ușor la o idee bună.

Imaginile sunt foarte aproape de cele tradiționale din comunicatele de presă, așa că tind să cred că este o dezvăluire bazată pe informații reale. Moto Z3 Play este varianta accesibilă a vârfului de gamă de la Lenovo, care va fi Moto Z3 Force.

Păstrează sistemul de prindere pe spate pentru accesoriile externe Moto Mods, ceea ce este un lucru bun. Mai mult ca sigur va fi compatibil cu mod-urile mai vechi, iar probabil Lenovo va lansa în continuare Moto Mods noi. În primăvară am testat ceva revoluționar la Barcelona, un mod care permite analizele medicale, Moto Health Mod.

ads

Fotografia, care spun ei că este furnizată de o sursă verificată, prezintă câteva detalii interesante. Moto Z3 Play trece la un design modern, cu ecranul principal având margini subțiri, fără buton de Home sub ecran și având o cameră foto duală pe spate. Nu este încă vizibil senzorul de amprentă, Lenovo ar putea apela la senzorul plasat pe lateral, în butonul de Power, ca la Xperia XZ1. De fapt, se și vede în poza cu spatele telefonului ceea ce pare un senzor de amprentă pe lateral. Probabil ecranul este 18:9 cu rezoluție FHD+, respectiv 2160×1080 pixeli și din fericire nu are niciun moț pe ecran.

Telefonul este un mid-range, deci probabil va avea procesor Qualcomm Snapdragon 636, din păcate și nu 660, cu 4GB de RAM, 64GB de stocare internă. Android 8.0 Oreo și fără interfețe ciudate. Eu aș prefera să aibă variantă 32GB cu Snapdragon 636 și să facă o versiune cu 64GB și procesor Snapdragon 660, care ar fi practic cea mai bună configurație ca raport calitate/preț.

Deocamdată nu este clar cât va costa acest model, nu avem o dată oficială pentru lansare și de asemenea nu știm cât de repede va ajunge pe piața din România. Modelul de top, Moto Z3 Force, va avea probabil procesor Snapdragon 845, ecran cu rezoluție mai mare, cameră foto mai bună. Și evident, un preț cu aproximativ 50% mai mare decât versiunea Play.