Motorola Edge X30 va fi primul smartphone cu Snapdragon 8 Gen 1 lansat oficial. Evenimentul este pe 9 decembrie și deja sunt prezentate majoritatea detaliilor tehnice. Pare un bun continuator pentru flagship-urile Motorola Edge S sau Motorola Edge 20 Pro. Mi se pare că s-au pus serios pe treabă și cred că vor crește cota de piață în următorii ani.

Motorola Edge X30

Motorola Edge X30

Acum câteva zile apăreau primele informații despre acest model, iar zvonerii prezentau primele imagini neoficiale. Terminalul arată bine, în stilul Motorola. Un oficial al companiei a distribuit o imagine live a lui Moto Edge X30, arătând ramele subțiri din jurul afișajului. Camera de selfie este într-o gaură poziționată la jumătatea ecranului.

În plus, contul oficial Weibo al Motorola a fost postat un scurt videoclip care dezvăluie rata de refresh de 144 Hz, certificarea HDR10+ și 1 miliard de culori. Motorola nu ne spune nimic despre dimensiunea și rezoluția ecranului, dar zvonurile anterioare au susținut că va măsura 6,67 inch. Rezoluția va fi probabil FullHD+.

Ieri au apărut și alte teasere oficiale. Modului foto de pe spate va avea două camere de 50 de megapixeli. Probabil pentru ultrawide și camera principală. A treia unitate este probabil o cameră de 2MP pentru fotografii macro. Sunt zvonuri și despre camera frontală care ar fi una fără competitor: senzor de 60 de megapixeli.

Bateria din interiorul Edge X30 va avea o capacitate de 5.000 mAh și va suporta viteze de încărcare de 68 W. Dispozitivul va avea, de asemenea, NFC, lucru pe care flagship-urile Moto l-au omis în ultimii ani.

Moto Edge X30 va fi dezvăluit joi ca primul smartphone cu cel mai nou chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Rămâne de aflat acum ce preț va avea acest model și care va fi disponibilitatea globală. Întrucât nu au trimis nicio invitație la nivel local, este foarte plauzibil că modelul va fi lansat acum doar în China. Posibil să vină în Europa abia la începutul lui 2022. Urmărim evenimentul de pe 9 decembrie și mai vedem.

Motorola tocmai anunțase modelul G200, care este bine dotat și relativ ieftin. Dar nu l-au mai trimis la review. Habar n-am de cea au schimbat politica și sper să revină la test cât mai rapid.