Nexus 5X urmează să fie dezvăluit oficial în seara asta, am să vă scriu de la eveniment. Dar o broșură cu Nexus 5X a apărut deja pe imgur, probabil cineva i-a dat share fără să seteze Privacy corect sau altcineva a primit prezentarea și a crezut că nu este cazul să mai aștepte pînă la evenimentul oficial. Cam toate detaliile pe care le știam se confirmă.
Update: precomanda Nexus 5X.

Nexus 5X
Nexus 5X

Sursa: iMgur

Nexus 5X

Modelul este cel realizat de LG cu Android 6.0 Marshmallow. Are un display de 5.2 inch, cu rezoluția Full HD (1080p). Densitatea este 424 ppi, iar ecranule ste acoperit cu Gorilla Glass 3. Procesorul este cel de la LG G4, respectiv Qualcomm Snapdragon 808, cel cu șase nuclee (hexa-core la 2.0 GHz), care stă binișor în testele de performanță. Acceleratorul grafic este Adreno 418, dar pentru aplicații are doar 2GB de RAM. Sunt două versiuni, de 16GB și 32GB stocare internă. Nu se menționează nicăieri slotul pentru carduri de memorie, am să mai investighez problema.

Camera foto de pe spate are senzor de 12,3 megapixeli, iar camera frontală pentru selfie este de 5 megapixeli. Bateria integrată este de 2.700 mAh, peste medie.

De asemenea, Nexus 5X trece la conectorul USB Type-C, care permite transferul mai rapid de fișiere, dar numai pe sistemele compatibile, care deocamdată nu prea există.

Cântărește doar 136 de grame, iar grosimea este de 7.9 milimetri. Pe spate are un senzor de amprente cu care poate fi deblocat în loc de coduri de securitate.

Modelul Nexus 5X ar putea costa 380 de dolari, dacă zvonurile dinainte de lansare sunt reale. Vedem cam peste două ore dacă informațiile au fost corecte, eu cred că sunt. Ar putea ajunge la un preț bun și în România, pentru că modelele Nexus au un grup mare de fani și la noi.

Cum vi se pare, ați alege un Nexus 5X sau mai degrabă un smartphone mai ieftin? Sau varianta B, un iPhone mai scump?