OnePlus 5 se apropie de lansarea oficială și apar tot mai multe poze și detalii tehnice (da, se pare că nu avem Oneplus 4). Recent au apărut niște benchmark-uri în care bate toate modele de top, va avea cameră foto duală și multe alte noutăți.
OnePlus 5

Să nu uităm însă că Oneplus trișează la testele benchmark. Este un lucru dovedit deja, dar ca și în cazul Samsung fanii trec cu vederea problemele astea și consideră că au cele mai performante telefoane.

Noua imagine cu OnePlus 5 arată o cameră foto duală poziționată corect, adică lentilele plasate vertical, nu orizontal. OnePlus a anunțat recent că au semnat un parteneriat cu DxOMark, compania care analizează camerele foto de pe mobile și face un clasament al celor mai bune. Probabil după această colaborare camera foto OnePlus 5 va primit rating mare în clasamentul DxO. De asemenea, imaginea lasă să se înțeleagă că vor avea senzor de amprentă pe față, deci butonul de Home cu senzor este mai mult ca sigur. Terminalul va avea procesorul de top Snapdragon 835, dar se crede că vor fi modele cu 6GB de RAM și chiar 8GB de RAM, conform zvonurilor. Stocarea internă ar fi de 64GB pentru varianta de bază și probabil 128 sau 256GB pentru cea de top. În plus, terminalul ar urma să aibă o baterie internă de 4.000 mAh, mai mare decât rivalii de top. Ecranul ar urma să fie de 5.5 inch cu rezoluție 2K (2.560×1440 pixeli).

OnePlus 5 vine cu Android 7.1.1 din fabrică și are o nouă variantă a interfeței OxygenOS. Testele hardware publicate de TechRadar arată că terminalul este mai rapid decât Galaxy S8 sau Google Pixel, iar scorurile sunt mari. Dar informațiile nu sunt clare și ar putea generate pe un computer, iar OnePlus 5 nu are o dată oficială de lansare, așa că nu știm mare lucru.

Imaginea de mai jos a fost postată pe conturile social media ale OnePlus, așa că mă aștept să fie chiar versiunile de culoare pentru noul terminal.

Mai avem să aflăm data lansării și prețul la care va fi lansat. Sper să nu fie ca la Xiaomi Mi6, care mereu se lansează la 300 de dolari și ajunge în magzine la 600.