Nokia 3310 a fost una dintre surprizele acestui an, iar HMD Global vrea să lanseze și varianta 3G, despre care se vorbea de ceva vreme.
Nokia 3310

Lansarea oficială Nokia 3310 3G a fost confirmată de unul dintre oficialii HMD Global, Juho Sarvikas, apoi a apărut și un comunicat oficial în Australia. De asemenea, știm doar că Nokia 3310 3G va fi lansat în SUA, având și tehnologie pentru rețelele americane. Dar luând în calcul succesul pe care l-a avut modelul din primăvară, cred că vom vedea și o ediție europeană în curând.

Când am povestit despre Nokia 3310, pe lângă comentariile nostalgice în care oamenii își aminteau cum era telefonul original, am primit și multe reproșuri că noul model nu are tehnologie 3G. Telefonul are un display color destul mare, are browser și WiFi, dar nu are 3G. Unii au ales să nu cumpere noul Nokia 3310 tocmai din cauza asta. Acum, cu tehnologie 3G, ar putea deveni un cadou simpatic pentru perioada de sărbători.

Nokia 3310 3G este un pic mai scump decât prima variantă, respectiv are un preț de 69 de euro, în loc de 49 de euro cât costa cel lansat în primăvară. Evident, tehnologia 3G va consuma mai mult din bateria terminalului, ceea ce va afecta experiența spre deosebire de modelul 2G, care are o autonomie foarte mare, precum modelul clasic. Dar așa este, cum spun oficialii HMD, utilizatorii au cerut tehnologie 3G pentru acces la un internet de viteză mai mare.

Oficialii HMD Global spun că lansarea Nokia 3310 a avut un succes global și acest lucru i-a convins că merită să facă și o versiune 3G. Lansarea comercială a noului model va fi la jumătatea lunii octombrie. După cum am observat cu modelele anterioare, în România o să cam întârzie lansarea. Dar nu foarte mult, probabil prin decembrie va deveni disponibil și la noi. Față de modelul anterior a primit și nouă cușori noi, albastru și gri.