Nokia 3.1 ajunge în România la Vodafone România la preț foarte bun. Face parte din seria de telefoane ieftine Nokia pe care le-am văzut la lansarea de la Moscova.

Vodafone România introduce în ofertă Nokia 3.1, cel mai recent smartphone lansat de HMD Global. Este varianta actualizata pentru cel mai de succes model pentru HMD Global, Nokia 3 din 2017, care a avut vânzări de milioane de unități.

Acest model dispune de platforma nouă Android One, despre care oficialii companiei spune că a fost creată special de Google pentru HMD Global. Noul Nokia 3.1 are display HD+ Corning Gorilla Glass de 5,2” și format 18:9 ideal pentru videoclipuri și navigare web. Smartphone-ul recent lansat este construit din aluminiu și este disponibil pentru clienții Vodafone România în două variante de culoare, alb și negru.

În ceea ce privește partea hardware, telefonul are procesor octa-core Mediatek 6750, memorie RAM de 2GB și senzor NFC pentru partajarea de fotografii. De asemenea, telefonul are o cameră principală de 13 megapixeli cu auto-focus și o cameră secundară de 8 megapixeli cu un câmp larg de vizualizare. Nokia 3.1 are o capacitate de stocare de 16GB care poate fi extinsă cu un card MicroSD de până la 128GB. Este un telefon dotat cu giroscop pentru aplicațiile de realitate augmentată.

Nokia 3.1 este disponibil începând de la 59 de euro cu abonamentul Red 12, putând fi achiziționat și fără abonament pentru 139 de euro din magazinele Vodafone România, din cele ale partenerilor și de pe site-ul operatorului.

HMD Global este o companie start-up care a preluat brandul de telefoane mobile Nokia de la Microsoft, după ce gigantul software și-a recunoscut înfrângerea pe piața mobilă. În doar un an, HMD a reușit să vândă 70 de milioane de telefoane și să revină pe locul 1 global la telefoane mobile clasice cu butoante și locul 11 la terminale smartphone. Au un acord special cu Google pentru a folosi platforma optimizată Android One. De asemenea, speră să devină un jucător important pe zona de smartphone-uri.