Nokia 6 (2018) este modelul actualizat pentru primul smartphone HMD Global și din câte am citit ar fi fost lansat deja oficial în China, ca și primul. Anul trecut, primul Nokia 6 a fost lansat întâi în China și abia apoi a venit oficial în restul lumii. Să vedem ce noutăți are modelul de anul acesta.

Nokia 6 ediția 2018

Eu am reușit să văd anul trecut Nokia 6 la Mobile World Congress. Anul acesta am să fiu din nou în februarie la Barcelona și fac pariu că o să găsesc telefonul finlandezilor de la HMD Global. Cred sincer că va fi lansat la nivel global exact ca și prima versiune. Noul Nokia 6 are un design ușor modificat. Nu mi-e clar dacă mai are butonul de Home. Pe site-ul HMD Global nu apare încă acest model, deși toată lumea scrie că este oficial lansat în China. Sper ca informațiile să fie reale, dacă nu, am să actualizez acest articol. Poza pare cea din comunicatul oficial.

Nokia 6 (2018) are un ecran cu margini mai subțiri, arată foarte bine. Pare același design unibody, dar cu linii mai ferme. Are un procesor Qualcomm Snapdragon 630, un mic pas înainte față de Snapdragon 430 anul anterior. Este tot octa-core bazat pe nuclee economice, dar frecvența urcă la 2.2 GHz, deci experiența va fi mai bună. Vine tot cu Android 7.1.1, dar actualizarea la Adroid 8.0 este deja disponibilă pentru primii cumpărători. Are variante de 32GB / 64GB cu 4GB de RAM. Ecranul este de 5.5 inch Full HD, pare chiar același panou ca la generația anterioară.

ads

Camera foto de pe spate este tot de 16 megapixeli, iar camera foto frontală pentru selfie este 8 megapixeli. Portul USB este de data asta Type-C și bateria integrată este de 3.000 mAh. Prețul Nokia 6 (2018) este estimat la 220 de euro, ceea ce înseamnă că va fi destul de accesibil și la noi.

HMD Global oferă actualizarea la Android 8.0 Oreo și pentru Nokia 6 de anul trecut. Noul sistem de operare ar trebui teoretic să se miște un pic mai bine decât varianta anterioară, dar nu totdeauna acest lucru se întâmplă și practic. Sunt curios dacă în România o fi ajuns actualizarea pentru Nokia 6.

Via: Pocket-Lint