Nokia 8 Sirocco este un brand pe care HMD Global a obținut recent trademark, conform GSMArena. Anul trecut, Nokia 8 a fost un flagship foarte bun, cu un preț corect și tehnologii bune. Iar acum apare zvonul că se va lansa la Mobile World Congress 2018.

Nokia are mai multe evenimente la Mobile World Congress 2017, m-am înregistrat la vreo două. Se zvonește că ar lansa acolo și Nokia 9, care ar fi modelul de top, cu ecran cu margini curbate sau Snapdraogn 845. Dacă se confirmă vreunua dintre informații, veți afla primii de pe blog 🙂

Nokia 8 Sirocco

HMD Global ne arată doar că vrea să reînnoiască vechile branduri. Nokia 8800 Sirocco a fost un model de telefon mobil din 2005, destul de popular, iar Nokia 8800 Sirocco a fost lansat anul următor fiind un pic mai premium. Dacă finlandezii vor păstra tradiția, înseamnă că Nokia 8 Sirocco este un model mai premium al terminalului lansat anul trecut. Sirocco este un vânt care bate din Africa spre Europa și aduce vara uneori ploi rapide care răcoresc bătrânul continent.

Conform zvonurilor citate, Nokia 8 Sirocco va avea ecran de 5.5 inch, pe tehnologie OLED, față de 5.3 inch la modelul actual, cu tehnologie IPS LCD. Procesorul va fi același, Qualcomm Snapdragon 835, însă va avea 6 GB de RAM și 128GB de stocare internă, spre deosebie de 4GB de RAM și 64GB de stocare la modelul curent. Bateria integrată va crește la 3.250 mAh la modelul actualizat, datorită ecranului mai mare, față de 3090 mAh la modelul curent.

Camera foto Nokia 8 Sirocco va fi tot duală, cu senzori de 12 și 13 megapixlei pe spate, iar camera foto frontală pentru selfie va fi de 5 megapixeli. Evident, va conta și prețul. Este păcat să lanseze un model actualizat, dar cu procesorul de anul trecut. Sigur, Snapdragon 835 rămâne mai bun decât majoritatea procesoarelor de pe piață, iar acum probabil este mai accesibil.

Modelul Nokia 8 Sirocco este considerat a avea numele de cod TA-1005, care a trecut deja pe la autoritățile americane de autorizare (FCC). Deocamdată nu sunt disponibile alte detalii tehnice. Vedem ce se-ntâmplă la Barcelona, mai sunt trei săptămâni.