Nokia 9, un posibil vârf de gamă cu dotări de top, inclusiv cameră foto cu lentile Carl Zeiss, a fost prezentat pe surse. În același timp trebuie știut faptul că noile telefoane Nokia prezentate la MWC vor fi lansate inclusiv în România în următoarele luni.

Nokia 9

Se zvonea că modelul de top va fi Nokia 8, dar se pare că noile detalii vorbesc despre Nokia 9, care ar fi și mai bine dotat. Se zvonise că modelul de top va veni mai târziu pentru că vor să utilizeze Snapdragon 835, iar asta în combinație cu Android curat va oferi o experiență mult mai bună decât alte modele flagship. Acum, un chinez care a mai dat informații pe surse, spune că a văzut modelul și a făcut această schemă de mai sus. Unii speculează că pe spate este o cameră foto duală, dar am mai văzut spatele ăsta la alte modele Nokia și nu e, probabil doar bliț-ul și o lentilă. Pe de altă parte, chiar dacă scrie Zeiss, nu prea pare lentila mare și luminoasă pe care o așteptau nostalgicii Pureview.

Nokia 8 ar putea fi însă un model mid-to-high end, cu un procesor mai bun , gen Snapdragon 660, tot s-a auzit recent că vor folosi acest nou model. Iar Nokia 9 cu 835 ar putea fi vârful de gamă pentru HMD Global.

Lansare globală

Toate modelele noi au fost bine primite de fanii Nokia, eu am văzut la Barcelona modelul entry Nokia 3, modelul mid-range Nokia 5 și deja cunoscutul Nokia 6, precum și clasicul reinventat: Nokia 3310.

HMD Global a anunțat că lansarea telefoanelor va fi în 120 de țări, deci presupun că și în România. Perioada ar fi trimestrul al doilea al 2017, adică aprilie-iunie, nu știm exact când anume. Zvonurile vorbesc despre luna mai.

Cum spuneam, Nokia 6 este un smartphone bun și va avea utilizatori. Modelele 3 și 5 sunt ele ieftine și entry-level, primul se va vinde că e ieftin, iar al doilea că unii cumpărători nu vor dori cel mai ieftin produs și așa mai departe. Nu știu ce să zic despre Nokia 3310, este o jucărie, un telefon mobil 2G care va deveni inutil dacă se schimbă tehnologiile. Dar există fani Nokia și nostalgici care ar putea cumpăra modelul.