Nokia 9 nu a fost doar un zvon, el a trecut acum de testele oficiale FCC, conform The Verge. Zvonurile despre acest model de top au apărut în martie, iar cele mai recente informații sunt din moiembrie. Cred că inițial se dorea un model similar cu Nokia 8, dar HMD Global a amânat lansarea pentru a face un smartphone complet.

Cred că Nokia 8 nu a avut succesul dorit, deși modelele mai ieftine probabil s-au vândut bine. Acest lucru a făcut ca HMD Global să lucreze la un flagship care să aibă funcții mai interesante și design mai atractiv, care să prindă la fanii brandului.

Nokia 9

Despre modelul de top știm deja o grămadă de detalii. Ecranul terminalului are diagonala de 5.5 inch, este OLED, produs de LG, spre deosebire de modelul Nokia 8 care avea IPS LCD. Pe surse se spune în continuare că va avea ecranul cu ambele margini curbate, similar cu Galaxy S8, fiind practic primul model de top care vrea să concureze telefoanele Samsung.

Procesorul din păcate este Snapdragon 835. Nu are încă acces la modelul cel nou, dar asta nu înseamnă nu este performant. Bateria integrată este de 3.250 mAh, deci ar trebui să aibă o autonomie decentă. Camera foto duală de pe spate are un senzor de 12 megapixeli, precum și unul de 13 megapixeli, dar nu știm mai multe despre modul în care sunt utilizate. Optica este tot Carl Zeiss. Camera frontală pentru selfie este de 5 megapixeli.

Nu avem acum informații despre RAM, sau dacă va avea slot pentru carduri de memorie, se pare că va avea 128GB intern, conform documentelor. Conform zvonurilor, cei de la GSMArena spun că va avea 4GB de RAM, dar informația nu este confirmată.

De asemenea, certificarea arată că telefonul Nokia 9 are Android 8.0 Oreo direct din fabrică. Fiind Android curat pe telefoanele HMD Global, se mișcă un pic mai bine decât modelele concurente cu interfețe elaborate.

Am verificat și link-ul pus de The Verge spre FCC și se pare că ori nu este cel corect, ori a fost șters documentul privind Nokia 9. Deci nu găsesc confirmarea acestor informații.