Nokia P1 ar putea fi modelul de top al finlandezilor de la HMD Global, cu procesor Qualcomm Snapdragon 835, iar lansarea oficială ar putea fi la Mobile World Congress 2017, la Barcelona. Eu am invitație la eveniment și am să vă țin la curent cu ceea ce se întâmplă acolo.

Via: PhoneArena

Conform sursei, care este un blog din Rusia, telefonul Nokia P1 ar urma să fie o variantă modificată a lui Sharp Aquos prezentat în imaginea de mai sus. Sharp este deținut acum de Foxconn, compania care va produce telefoanele Nokia pentru HDM Global, deținătorul licenței.

Nokia P1 ar putea veni cu procesor Qualcomm Snapdragon 835, cu 6GB de RAM, fiind unul dintre cele mai puternice terminale smartphone cu Android de pe piață. De asemenea, stocarea internă ar fi de 256GB, deci nu mai aveți nevoie de altceva. Problema care se pune la acest nivel este prețul, eu cred că ambele companii ar putea face subsidii pentru a recuceri piața, iar telefonul poate ieși la un preț competitiv. Dar dacă se lăcomesc și va costa cât Galaxy S8, nu cred că va cumpăra nimeni noul Nokia. De altfel prețurile anunțate pe surse sunt de 800 de dolari pentru modelul de 128GB și 950 de dolari pentru 256GB.

Ecranul ar urma să fie de 5.3 inch, acoperit cu Gorilla Glass 5, iar camera foto are un senzor de 22 de megapixeli și lentile cu certificare Carl Zeiss. Vine cu platforma Android 7.0 Nougat, iar bateria internă va fi de 3.500 mAh, dacă se adeveresc zvonurile.

Pentru Nokia ar fi cu siguranță un factor de marketing și va atrage multe priviri la MWC. Evenimentul anunțat de Nokia este în afara MWC, iar din câte știu la ora asta ar putea fi în același timp cu un eveniment Huawei, despre care se spune că vor lansa P10 și P10 Plus, terminale care sunt în clipa asta mult mai așteptate de fani. Rămâne de văzut, o să fiu la Barcelona și vă anunț la timp.

Sursa: Worket