Samsung Galaxy Note 10 are lansarea pe 7 august. Nu e clar acum dacă sunt trei modele sau doar două, în ultimele imagini nu au apărut decât variantele Note 10 și Note 10 Pro, dar inițial se anunțase și un Note 10e mai ieftin, după modelul S10e.

Samsung_Galaxy_Note_10_vs_Note_10_Pro_onleaks

Pînă acum am povestit despre Note 10 și varianta de top Note 10 Pro. În contextul problemelor Huawei acest model pare să fie una dintre cele mai interesante opțiuni de upgrade în 2019.

Din păcate, nu cred că Samsung va aduce vreun procesor nou sau alte actualizări importante față de Galaxy S10. În general Note este un S la care adaugă S Pen și poate ceva baterie. Ultimul zvon este că va avea bateria de 4.300 mAh și probabil că este fezabil. Desigur, vor adăuga funcții noi la S Pen. Ecranul va fi incredibil, iar zvonul vorbește despre o singură gaură rotundă, poziționată central, o variantă bună pentru a maximiza partea vizibilă din ecran.

Astăzi se confirmă încă o dată faptul că are senzor de amprentă în ecran și că va fi o singură cameră foto pe față. Au prezentat cele mai noi folii de protecție pentru Note, în ambele variante. Modelul de bază ar avea ecran cu diagonala de 6.3 inch, iar cel de top un ecran imens de 6.75 inch. Sper să crească și capacitatea bateriei, măcar spre 4.300 mAh. Eu pe ZenFone 6 am 5.000 bateria (minim 4.850 mAh) și tot se consumă destul de rapid.

Lansarea Samsung Galaxy Note 10 este pe 7 august conform CNet. Evenimentul american va fi tot la New York unde a avut loc și anul trecut. Probabil evenimentul european va fi tot la Londra. Din cele mai recente imagini, obținute de OnLeaks și prezentate de The Verge, se vede că pe spate au cameră triplă, ceea ce înseamnă că este probabil un modul similar cu S10, camera normală, zoom 2x și ultra-wide, fără alte modificări. Fără să se mai chinuie măcar să concureze Huawei.

Procesorul Samsung Galaxy Note 10 ar putea fi tocmai cel de la S10, respectiv Exynos 9820, o ciudățenie pentru că are doar două nuclee noi, iar celelalte sunt ARM Cortex-A75 și Cortex-A55. Este pe 8 nanometri în timp ce rivalii s-au mutat toți pe 7 nanometri. Probabil anul următor vom vedea de la Samsung un procesor cu adevărat nou și puternic, dar mi-e teamă că rivalii vor trece pe 5 nanometri până atunci.

Probabil noul Note va avea 8-10 GB de RAM și stocare masivă, plus sloturi de card microSD. De asemenea, mă aștept la baterii mai mari. Iar prețurile vor fi pe măsură, dispozitivele se scumpesc pe măsură ce vânzările scad ca număr de unități pentru a menține un nivel ridicat al veniturilor. Totuși, sunt convins că după lansarea Note 10 vom vedea un S10 mai accesibil și vânzările vor fi ok.