Samsung Galaxy Note 10 fost prezentat în câteva imagini realizate de PhoneArena pe baza zvonurilor, iar în contextul problemelor Huawei pare să fie una dintre cele mai interesante opțiuni de upgrade în 2019. Am citit azi că vreo doi “experți” în dezvăluiri consideră design-ul camerei foto ca fiind un “dezastru”, însă m-am uitat apoi la imaginile cu design-ul iPhone 11 și am râs.

Update: Galaxy Note 10 live text ->>

samsung galaxy note 10 design leak

Samsung Galaxy Note 10 – detalii tehnice

Display: 6.5 inch Super AMOLED
Procesor: Exynos 9820
GPU: ARM Mali-G76 MP12
Memorie: 6/8 GB RAM
Stocare: 128 / 512 / 1TB
Camere foto: 12 / 12 / 16 / 5 megapixeli
Selfie: 10 megapixeli
OS: Android 10 Q
Interfața: One UI
Baterie: 4300 mAh
Preț: 999 euro

samsung galaxy note 10 design leak

Samsung Galaxy Note 10 – păreri

Cel mai recent zvon confirmă ceea ce se spunea despre Samsung Galaxy Note 10, anume faptul că va avea patru camere foto pe spate, pentru a concura mai bine cu P30 Pro. Ei bine, în contextul actual, Samsung ar putea să renunțe cu totul la idee, dar pe de altă parte, cred că Note merită o cameră foto mai bună decât cea de pe A9 și opțiuni utile precum ultra-wide, zoom sau cameră ToF care să asigure că imaginile ies corect.

Dacă până acum Galaxy Note 10 apărea cu camera poziționată orizontal, ca la Note 9, dar fără senzorul de amprentă sub și cu multe lentile, ultimele imagini, cele mai recente, arată modulele de cameră foto poziționate vertical, ca la P30. Astfel că, oricât ai vrea, nu poți spune că arată foarte urât, cum susțin marii răspânditori de zvonuri (gen OnLeaks).

Cred că lansarea Samsung Galaxy Note 10 va avea loc tot în august, ca de obicei, însă cred că design-ul final este gata. Există discuții pe un grup Samsung în care posesorii de Note 9 discută despre data fabricației. Unele modele de Note 9 erau produse prin 07.07.2018, adică cu mai mult de o lună înaine de lansarea oficială din 09.08.2018.

Din păcate, nu cred că Samsung va avea procesor nou sau alte actualizări importante față de Galaxy S10. În general Note este un S la care adaugă S Pen și poate ceva baterie. Ultimul zvon este că va avea bateria de 4.300 mAh și probabil că este fezabil. Desigur, vor adăuga funcții noi la S Pen. Ecranul va fi incredibil, iar zvonul vorbește despre o singură gaură rotundă, poziționată central, o variantă bună pentru a maximiza partea vizibilă din ecran.

La momentul actual nu văd cum ar putea Huawei lansa un Mate 30 viabil fără suport pe partea de Android, fără procesor ARM, fără alte componente. Cred că vor amâna lansarea în speranța unui compromis între Trump și guvernul de la Beijing. Probabil sunt și negocieri în curs de desfășurare, nu știm.

Așa că în toamnă rămâne doar Note 10, Google Pixel 4, precum și noile telefoane Apple. Cam astea sunt modelele flagship la care veți putea face upgrade în 2019. Discuția rămâne deschisă în ideea că ar putea apărea ceva nou și interesant, dar Xiaomi și-a cam terminat resursele de inovație, OnePlus 7 are probleme la display. Ar mai fi un eventual ROG Phone 2, nu văd alte modele mai deosebite.