Au apărut de ieri noi imagini cu Samsung Galaxy Note 10, despre care zvonerii spun că sunt “imaginile din kit-ul de presă“. Deși arată destul de similar cu ceea ce știm de luni bune despre Note 10, totuși, dați-mi voie să mă îndoiesc că astea sunt imaginile finale.

Diferă mult de ceea ce Samsung prezintă în kit-ul de presă pentru telefoane și pare sincer doar un alt nou exercițiu în Photoshop sau alt program de editare. Se pare că da, vom vedea un Note 10 cu camera de selfie single plasată într-o gaură centrată pe ecran. Sigur că nu e cea mai bună variantă și mă miră că nu are camera duală de la S10 Plus. Dar este o variantă posibilă și au tot circulat zvonuri despre asta, deci se poate să fie așa.

Lansarea Galaxy Note 10 rămâne deocamdată pe 7 august și nu am primit invitație, deci o să urmărim evenimentul live pe blog, ca de obicei.

Mă aștept ca Note 10 să rămână doar o actualizare minoră față de Galaxy S10 Plus, care rămâne și acum o variantă excelentă. Dar știm că seria Note aduce și S-Pen, foarte apreciat de unii utilizatori și care este posibil să aibă noi funcții. Altfel, va fi același procesor de pe S10+ și probabil opțiuni similare de RAM / stocare, în funcție de buget.

Nu cred să vedem mari schimbări la partea de camere foto, poate sunt doar plasate altfel, anul trecut așa a fost cu S9/Note 9. Pe spate apare o cameră triplă, ceea ce înseamnă că este probabil un modul similar cu S10: camera normală, zoom 2x și ultra-wide, fără alte modificări. Probabil că are senzorul de amprente în display, care este acum comun pe telefoanele Samsung. Modelul de bază ar avea ecran cu diagonala de 6.3 inch, iar cel de top un ecran imens de 6.75 inch. Evident, trec la Dynamic AMOLED, o variantă nouă față de Super AMOLED. Sper să crească și capacitatea bateriei, măcar spre 4.300 mAh.

Mă aștept de asemenea ca Note 10 să aibă un preț mare, cel puțin în faza de lansare. Probabil versiunea de bază spre 800 de euro și variantă de top la 999 euro, iar modelele cu stocare de 512GB sau 1 TB vor fi și mai scumpe.