Galaxy Note 10 a apărut deja în primele imagini concept pe Phone Arena. Arată excelent și aduce elementele noi de la Samsung Galaxy S10 pe formatul clasic de Note, rezultând un design excelent.

Samsung Galaxy Note 10- 3D renders Phone Arena

Sigur că mai sunt cel puțin cinci luni pînă la lansarea oficială Galaxy Note 10, prevăzută oficial pentru luna august 2019. Dar pentru că a trecut deja valul de atenție acordat Galaxy S10, oamenii simt nevoia să discute despre urmărtorul hit.

Deja sunt multe elemente despre care putem discuta ca fiind aproape sigure. Știm că în mod tradițional Galaxy Note vine cu același procesor ca la generația Galaxy S lansată în același an. Nu cred că se va schimba ceva, deși Samsung a ratat trecerea pe 7 nanometri în același timp cu rivalii săi și de asemenea nu a adoptat noua arhitectură ARM Cortex-A76 precum rivalii săi principali. Modelul de la S10, Exynos 9820 este suficient de performant pentru a rămâne în topul industriei, dar în același timp este realizat pe 8 nanometri și are arhitectura ARM Cortex-A75. Nu e de mirare că nu reușesc să bată principalii rivali în teste. Iar pe parcursul acestui an vor apărea telefoane de la principalii rivali care vor depăși S10 în teste. Deci este posibilă și o actualizare spre finalul anului, dar în mod tradițional nu a existat așa ceva.

samsung galaxy note 10 concept Phone Arena

Probabil Galaxy Note 10 va avea tot versiuni cu 8GB de RAM, dar este posibil să fie și cu 6GB, plus o versiune de top cu 10/12 GB de RAM. Sunt convins că vom vedea și aici versiunile de bază cu 128GB de stocare, versiuni cu 512GB de stocare și modelul de top cu 1TB de stocare. Și Note va suporta cardurile de memorie microSD, foarte populare printre utilizatori. Și desigur, vor adopta de la S10 senzorul de amprentă în display, camera frontală decupată din ecran, multe camere foto pe spate. Primele imagini concept prezintă Note 10 cu patru camere foto pe spate, iar teoria Phone Arena este că va exista un senzor de adâncime, fie 3F sau ToF, fie de 5 megapixeli ca la alte modele Samsung. Iar camerele foto vor fi gândite de asemenea să ofere ultra-wire, zoom optic și o cameră principală care oferă imagini de calitate. Zvonurile vorbesc despre aceiași senzori de 12 megapixeli, acompaniați de un senzor de 16 megapixeli. Frontal vor fi tot două camere foto, iar la Note este posibil ca una să fie pentru autentificarea mai sigură, cea de pe S10 poate fi iar păcălită cu o poză.

De asemenea, putem spune aproape cu precizie că Galaxy Note 10 va avea tehnologie 5G, pentru că toate discuțiile momentului sunt despre 5G, iar în SUA se va lansa tehnologia pînă la finalul acestui an. În Europa mai durează o perioadă, dar UK va avea 5G anul ăsta și alte țări se vor mișca mai rapid. Deci Samsung are nevoie să lanseze versiune 5G pentru Note 10.

Desigur, putem fi de acord că Note trebuie să aibă o baterie ușor mai mare decât S10, oricum este în general mai gros și mai greu. Probabil vor atinge 4.200 mAh, iar versiunea 5G va avea o baterie și mai mare. Modelul Galaxy S10 cu 5G are și ecran mai mare, dar și o baterie de 4.500 mAh.

Am testat senzorul de amprentă din ecran pe Mate 20 Pro și pe S10 Plus, mi se pare inutil. Este mult mai plăcut pe spate sau chiar pe lateralul telefonului. Dar desigur, Note 10 nu va putea rata tehnologia de autentificare în ecran, senzor ultrasonic și destul de rapid. Doar că dă erori când degetul este transpirat sau ud.

Galaxy Note 10 vine probabil cu Android 9 Pie, dar va avea ulterior opțiunea de actualizare la Android 10 Q, nu știm numele exact. Evident, noul Android va fi mai rapid, mai optimizat și cu mai puține bug-uri. Și sperăm ca în fiecare an bateria să țină mai mult.

Prețul Samsung Galaxy Note 10 va fi probabil în jurul a 1.000 de euro pentru versiunea de bază și crescător în funcție de opțiunile suplimentare adăugate. Note 10 de 512GB va fi probabil 1.250 de euro, iar Note 10 de 1 TB spre 1.500 de euro.

galaxy note 10