Samsung Galaxy Note 10 Pro pare să fie numele care va fi folosit anul acesta pentru varianta de top din 2019, cel puțin așa circulă acum zvonul online. Bine, este de așteptat să vedem anul acesta și un Galaxy Note 10 5G, care și el va fi diferit, așa cum S10 5G diferă de S10 Plus. Să vedem și care sunt detaliile care au fost “scăpate” online privind acest model.
Update: tind să cred că va fi Galaxy Note 10 Plus ->>

Sursa: PhoneArena

Detalii tehnice Note 10 Pro

Display: 6.75-inch QHD+ Dynamic AMOLED
Procesor: Exynos 9820
GPU: ARM Mali-G76 MP12
Memorie: 10 / 12 GB RAM
Stocare: 128 / 512 / 1TB
Camere foto: quad-camera megapixeli
Selfie: 10 / 10 megapixeli
OS: Android 10 Q
Interfața: One UI
Baterie: 4500 mAh
Preț: 1.250 euro

Zvonuri despre Note 10 Pro

Până acum, Samsung nu a mai folosit denumirea de Pro la terminalele flagship, dar la anumite serii de produse au adăugat la final Pro pentru a stabili exact care este liderul gamei. De asemenea, în 2019 au lansat mai multe modele de Galaxy S10, practic este cea mai mare varietate de până acum, nu doar normal și Plus, dar există și S10e și S10 5G. Așa că putem specula pe baza zvonurilor că vor fi măcar patru variante de Note 10 și modelul de top va fi scos în evidență de particula Pro în loc de Plus.

Privind în urmă la anii trecuți și la lista de specificații de mai sus (toate pe surse acum), putem vedea că Note 10 Pro pare mai degrabă comparabil cu S10 5G, probaibl având forma ușor schimbată. Altfel, el nu pare să aibă 5G, ci va fi o variantă separată, deci va fi ușor mai accesibil, dar nu ieftin. În rest, Note în mod tradițional are specificații similare cu S, fără mari abateri, doar aduce în plus stylusul S-Pen, iar până acum aranjarea camerelor foto era diferită. Cei de la GSMArena cred că aceste specificații ar fi de fapt ale Note 10 5G, iar numele ar putea fi Note 10 Pro 5G.

Modelul de top va avea probabil 10GB de RAM sau chiar 12 GB de RAM pentru a fi la nivelul celor mai bune dispozitive anunțate de rivali. De asemenea, probabil versiunea de bază rămâne la 128GB, dar va avea ediții de 512GB și 1 TB, care de la S10 încoace a devenit ediția căutată de toți fanii Samsung care dispun de banii necesari.

Variantele Note 10 normale vor ecran de 6.28 inch, QHD+ Dynamic AMOLED, iar pe spate vor fi doar trei camere foto. Probabil vorbim de 8GB de RAM, dar stocare 128GB / 256 GB. M-am tot gândit că logic ar fi să lanseze și un Note 10e și am găsit ideea și pe alte bloguri, dar nimic oficial. Ar putea fi o variantă mai accesibilă, care să aducă publicul curios spre utilizarea S-Pen. Dar nu știu dacă vor face acest pas.

Utilizarea denumirii de Pro la un Note e cam aiurea, pentru că Note este o serie dedicată profesioniștilor, care s-a lansat de la început cu focus pe oamenii din companii, tocmai S-Pen îl face să fie Pro. Deci ar fi cam aiurea să se numească Note 10 Pro. Dar Samsung a tot schimbat numele și caracteristicile liniilor de telefoane, așa că acum nu mai poți fi sigur de aproape nimic.

Mai sunt trei luni până vom vedea lansarea Samsung Galaxy Note 10 și vom ști care zvonuri se adeveresc și care nu. Dar deobicei informațiile pe surse despre Samsung în general se confirmă.

samsung galaxy note 10 s pen