Nothing Phone (2a), despre care știam de ceva vreme, a fost lansat oficial azi. Este un model sub 400 de dolari, dar ceva îmi spune că la noi va ajunge mai scump.

Nothing Phone 2A

Cum este Nothing Phone 2A

Telefoanele buget tind să fie destul de slab dotate și cu design neremarcabil. Aici țintește Nothing Phone (2A), vă dați seama de asta la prima vedere. Ei și la modelul normal, Nothing Phone 2, nu au făcut rabat la calitatea design-ului. Dar acum țintesc un public mai tânăr, cu bugete mai mici, care ar putea alege acest telefon pentru design și pentru dotări.

Nothing Phone (2a) este al treilea telefon al lui Nothing și prima încercare de a avea un dispozitiv cu adevărat ieftin.

Este destul de prietenos cu bugetul: Nothing Phone (2a) este disponibil astăzi începând de la 319 GBP (329 EUR) pentru un model cu 8 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare. O versiune de 12 GB / 256 GB va costa 349 GBP (379 EUR). Precomenzile se deschid astăzi, iar telefonul va fi livrat pe 12 martie. Varianta de 256 GB va fi vândută în SUA pentru 349 de dolari, dar există o problemă – este disponibilă doar printr-un program pentru dezvoltatori, iar telefonul va funcționa doar pe T-Mobile. Aceasta este pierderea noastră, deoarece Nimic nu a creat un dispozitiv care iese cu adevărat în evidență din mulțime.

Specificații Nothing Phone 2A

Nothing Phone (2A) vine cu un ecran OLED de 6,7 inch, cu rata de refresh 120 Hz, cu Gorilla Glass 5. Are rezoluție 1080p (mai precis 2412×1084). Are o baterie de 5.000 mAh care acceptă încărcare cu fir de 45 W, nu există încărcare fără fir. Telefonul folosește un chipset MediaTek Dimensity 7200 Pro, pe care îl știam deja, și vine cu un rating IP54, pe care nu îl aveam.

Designul este inconfundabil Nothing, de la panoul din spate transparent la interfața de utilizare monocromă. Pe spate avem cele două camere foto centrate (Fresh Eyes). Dispune de un senzor principal de 50 de megapixeli cu un obiectiv f/1.8 și stabilizare optică, ceea ce este foarte rar la telefoanele sub 500$. Există o cameră ultrawide de 50 de megapixeli f/2.2. Pe față are o cameră frontală de 32 de megapixeli.

Deocamdată nu știm când vine Nothing Phone (2a) în România și cât va fi prețul său în lei.