Sony Mobile a prezentat la CES 2018 modelele Xperia XA2 și Xperia XA2 Ultra, cele mai noi modele smartphone mid-range, care au tehnologii noi și camere foto bune. Confirmă astfel succesul modelelor din 2017, Xperia XA1 și XA1 Ultra.

Xperia XA2

Sony Xperia XA2

Modelul mai compact are un ecran de 5.2 inch cu rezoluție Full HD. Este acoperit cu Gorilla Glass pentru rezistență, dacă înțeleg corect este metalic pe spate. Camera foto are un senzor Sony de 23 de megapixeli, senzorul este Exmor RSTM de 1/2.3 inch cu ISO nativ 12.800. Poate să filmeze 4K la 120 de cadre pe secundă. Camera frontală este de 8 megapixeli, cu unghi larg de 120 de grade. Vine în mai multe variante de culoare. Procesorul este Qualcomm Snapdragon 630, nu este o alegere rea, dar puteau merge pe un 660 pentru performanțe mai bune

După cum vedeți în poze, la generația mid-range nu au schimbat design-ul, este același de Xperia, ușor de tot rafinat. Terminalul se deblochează cu un senzor de amprentă plasat pe spate – integrat în panoul metalic de pe spatele dispozitivului. Părțile laterale ale modelului Xperia XA2 sunt din aluminiu, iar partea frontală și cea dorsală se bucură de finisaje ce par tăiate cu diamantul, punând în valoare frumusețea industrială a metalului.

Bateria integrată este de 3.300 mAh, cu o capacitate sporită, include și tehnologiile Sony de încărcare inteligentă, funcția Smart Stamina pentru utilizare prelungită pe parcursul zilei, funcțiile Battery Care și Qnovo Adaptive Charging asigură sănătatea bateriei în timp.

Sony Xperia XA2 va fi disponibil în variantele Single SIM și Dual SIM și în nuanțe proaspete: argintiu, negru, albastru și roz. Nu avem detalii oficiale despre preț.

Xperia XA2 Ultra

Sony Xperia XA2 Ultra

Modelul mai mare are un ecran Full HD de 6 inch, având însă formatul clasic – are două dintre margini mai subțiri, dar formatul este tot clasic. Modelul are camera foto duală pentru selfie cu senzori de 16 megapixeli și 8 megapixeli. Camera foto de pe spate este tot cea de 23 de megapixeli descrisă mai sus.  Procesorul pare să fie tot Snapdragon 630, cu 4GB de RAM și 64 GB de stocare.

Xperia XA2 Ultra se deblochează la fel de ușor grație senzorului tactil de pe spate. Bateria integrată are 3.580 mAh, iar tehnologiile intuitive Sony pentru încărcare inteligentă, adaptează și analizează consumul de energie și ciclurile de încărcare, pentru o durată de viață mai lungă. De asemenea, modelul este prevăzut cu încărcare rapidă, pentru a vă bucura de ore întregi de energie, după doar câteva minute de încărcare (necesită încărcătorul rapid UCH12W).

Modelul Xperia XA2 Ultra va fi disponibil în variantele Single SIM și Dual SIM și în patru culori contemporane: argintiu, negru, albastru și auriu. Nici aici nu avem prețul oficial.