OnePlus 2, următoarea versiune a modelului de top care concurează flagship-urile cu brand, va fi lansată în curând și are dotări hardware interesate. Primul OnePlus One a avut mare succes, chiar recent am văzut că scria cineva că și l-a cumpărat, deși în clipa asta el este chiar „de anul trecut”.

oneplus 2

OnePlus 2 va ajunge în Europa fie în iulie, fie în lunile următoare. Deocamdată, cei de la OnePlus au afirmat sus și tare că va fi „primul smartphone cu USB 3.1 Type-C„. Anterior se spunea că primul smartphone USB Type-C va fi  Note 5. Deci e clar că OnePlus 2 vine înainte de IFA Berlin, eveniment la care Samsung va lansa următorul său vârf de gamă.

Prescurtat USB-C este un standard care permite transfer mai rapid, dar rezolvă și problema mufei, care poate fi introdusă în telefon în ambele sensuri, pentru că vechea formă a mufei USB este înlocuită cu una ovală, reversibilă. Mufa are destulă capacitate pentru a folosi și la încărcarea laptopurilor, nu doar pentru transfer de date ultra-rapid. Desigur, nimic nu va fi compatibil cu USB-C, toate accesoriile trebuie cumpărate de la zero, ca să profitați de viteză.

ads

OnePlus spune că va folosi Snapdragon 810, modelul de top de anul acesta, dar cu un chipset modificat pentru a rezolva problema de încălzire cu care s-au lovit Samsung și alți producători. Ei spun că nu mai este nevoie să limiteze puterea procesorului.

De asemenea, știm că OnePlus 2 va fi mai scump decât predecesorul său pentru că are tehnologii mai puternice, iar firma chineză vrea profit.