Oneplus 6, următorul vârf de gamă al companiei chineze după succesul masiv avut de Oneplus 5T, se va lansa oficial în iunie, conform declațiilor fondatorului Pete Lau. Vestea proastă ar fi că prețul Oneplus 6 crește și el pentru a ține pasul cu rivalii din industrie, spre 700 de euro.

Ce știm despre Oneplus 6

Oficialul Oneplus a vorbit cu presa americană la CES 2018, fără să fie oferite prea multe detalii. Oneplus încearcă să păstreze calendarul de anul trecut, va lansa noul model în partea a doua a trimestrului doi (aprilie-iunie). Oneplus 6 va avea procesorul de top din 2018, respectiv Qualcomm Snapdragon 845. Deocamdată există foarte puține detalii privind design-ul sau tehnologiile oferite. Citisem zilele trecute că Oneplus va adopta tehnologia de senzor de amprentă în display care a fost prezentată la CES. Deocmadată Qualcomm și Synaptics au prezentat tehnologii de acest gen și se pare că producătorii chinezi sunt primii care le adoptă.

Primul telefon cu senzor de amprentă în ecran este Vivo X20 Plus, care folosește tehnologia Synaptics. Întrucât Oneplus face parte din același grup cu Vivo, BBK Electronics (împreună cu Oppo), este logic să presupunem că vor folosi același senzor pe toate dispozitivele. Primele teste au fost foarte pozitive, ceea ce înseamnă că se mișcă rapid și nu are un impact negativ asupra experienței.

Pete Lau nu a confirmat direct un model Oneplus 6T, a spus că nu este sigur că vor avea două modele anul acesta. În fond, al doilea model ar trebui să aducă ceva complet nou. Acum doi ani aducea un procesor mai bun, iar anul trecut aducea un nou design, cu marginile subțiri. Să vedem ce tehnologii noi vor mai apărea anula cesta. Oneplus vrea să intre mai tare pe piața din US, din fericire noi avem posibilitatea de a comanda telefoanele din Europa.

ads

Oneplus a devenit însă foarte cunoscut pentru că oferă maximum de tehnologie disponibilă la un preț foarte bun. Terminalele sunt comparabile cu modelele vârf de gamă de la competiție, dar au un preț uneori pînă la 50% mai ieftin. De exemplu, Oneplus 5T se vindea la 500 de euro în timp ce un Note 8 ajunge la 960 de euro în Europa. Cam toți cei care au cumpărat un terminal Oneplus s-au declarat foarte mulțumiți de calitatea oferită. Anul acesta însă, prețul apărut pe surse pentru Oneplus 6 este de circa 700 de euro. Sper să nu se adeverească informația.

Evident, se speculează că Oneplus 6 va avea 6GB sau 8GB de RAM, va avea o nouă cameră foto duală cu senzori foarte buni, va avea o baterie mai mare. Dar astea sunt lucruri pe care toți utilizatorii și le doresc, iar ținând cont de evoluția tehnologiei este logic că vor fi incluse în noul model. Dacă aflu ceva concret, am să revin pe tema asta.

Via: DigitalTrends