OnePlus 6T, cel mai nou model al companiei chineze, a fost lansat oficial aseară, confirmând practic toate dezvăluirile anterioare anunțate pe surse. Are ecran cu notch redus la maxim, are senzor de amprentă în display, are preț similar cu OnePlus 6 la lansare.


OnePlus 6T oficial

Compania chineză a lansat acest model pe 29 octombrie pentru că în seara asta are loc un eveniment Apple, așa că s-au pregătit să obțină toată atenția presei tech, nu au vrut să concureze cu Apple. Timp Cook probabil că va prezenta astăzi noul iPad, poate și MacBook, vedem diseară.

OnePlus 6T are un display de 6.41 inch cu un notch redus la maxim, destul de similar cu Essential Phone. De asemenea, au introdus tehnologia de senzor de amprentă în display, similară cu Mate 20 Pro și terminalul Vivo care a fost lansat anul ăsta la CES Las Vegas, în ianuarie. Sunt doar cinci luni de când compania chineză lansasse modelul oficial OnePlus 6, sunt câteva tehnologii noi, iar compania și-a creat o tradiție de a lansa toamna un model actualizat. Eu personal cred că prețul OnePlus 6 va scădea, mai ales dacă organizează vreo campanie de Black Friday.

ads

Cea mai importantă îmbunătățire cred că se referă la bateria terminalului, acum au reușit să pună una de 3.700 mAh, comparat cu doar 3.300 mAh pentru versiunea OnePlus 6. Probabil autonomia va crește un pic, știm deja că stau bine, au un OS rapid și optimizat. De asemenea, are tehnologie de încărcare rapidă și ei zic că jumătate de oră la priză este suficient să reziști o zi întreagă. Mi se pare cam exagerat, dar sigur se încarcă mult cu acel încărcător potrivit.

OnePlus 6T nu mai are mufă de 3.5 mm jack, se pare că tot mai multe companii renunță la ea. Se poate folosi adaptor pentru USB Type-C, se pot folosi căști Bluetooth și așa mai departe. Ecranul de 6.41 inch este AMOLED, ușor mai mare decât cel de 6.28 inch de pe OnePlus 6.

Sistemul de camere foto este tot cu senzori de 16 megapixeli și 20 megapixeli, iar faptul că au scos senzorul de amprentă de pe spate face ca telefonul să arate mai bine. Sunt lansate oficial noi moduri foto care ar putea veni și pe OnePlus 6 printr-o actualizare ulterioară. De exemplu, mod de fotografie de noapte, dar și un mod special pentru portrete „de tip studio foto”. Sunt moduri care există și la alte terminale, precum Google Pixel. Senzorul din ecran este o tehnologie foarte mult promovată acum, dar practic nu este nimic diferit față de vechiul senzor de amprentă frontal, trebuie să pui degetul acolo și să fie perfect așezat, altfel dă eroare. Uneori nu recunoaște amprenta – dacă transpiri de exemplu, dacă ai mâncare sau te-ai zgâriat / tăiat la deget.

OnePlus 6T vine cu 6 sau 8 GB de RAM, precum și variantele de 128 și 256GB de stocare internă. Are același procesor, Qualcomm Snapdragon 845 , tot nu are carduri microSD. Este dual-SIM și vine din fabrică cu Oxygen OS adaptat din Android 9.0 Pie.

Versiunea OnePlus 6T cu 6GB RAM / 128GB intern costă 549 dolari, cea cu 8GB RAM și 128GB intern costă 579 dolari, iar cea cu 8GB RAM și 256GB intern costă 629 dolari. Nu știu acum care va fi prețul pe site-ul european, m-am uitat și nu era încă listat terminalul. Probabil va fi acelați preț, dar în euro. De asemenea, lansarea în Europa este din data de 6 noiembrie 2018.

Surse: VentureBeat, Pocket-Lint