OnePlus 9, următorul flagship al companiei chineze, este în pregătire pentru lansarea oficială. Au apărut primele detalii privind design-ul său, datorită producătorilor de huse, dar și informații privind tehnologiile utilizate. Spre deosebire de OnePlus 8T, noul model va avea și versiune Pro. Nu mai putem exclude și un OnePlus 9 Lite sau 9E, care va fi prezentat ulterior.


Imaginea este o proiecție 3D CAD bazată pe specificațiile furnizate producătorilor de huse. Ei primesc aceste indicații pentru a avea husele gata la data lansării terminalului. Desing-ul seamănă și cu OnePlus 8 Pro, dar și cu OnePlus 8T.

Sursa foto: OnLeaks

Specificații OnePlus 9

Ecran: 6.55” AMOLED, 144 Hz, HDR 10+
Procesor: Snapdragon 888
GPU: Adreno 660
Memorie: 8/12 GB RAM
Stocare: 128/256 GB
Camera: 64+48+8+5 megapixeli
Selfie: 16/32 megapixeli
Baterie: 4.500 mAh + 65W wired & 45W wireless fast charging
OS: Android 11
Tehnologii: WiFi 6, Bluetooth 5.2, USB Type-C, NFC
Preț: de la 3.599 lei

Ce știm despre OnePlus 9

Știm că noul flagship va avea ambele versiuni, OnePlus 9, mai compact și cu dotări mai limitate, dar cu preț mai bun. Și vârful de gamă OnePlus 9 Pro, care va avea mai multe camere și eventual o baterie ceva mai mare. Deocamdată nu avem detalii concrete, nici informații din surse sigure. Dar lansarea OnePlus 9 este prevăzută pentru martie 2021, așa că până luna viitoare vom ști probabil toate informațiile necesare.

Ce știm acum despre OnePlus 9:

  • lansarea oficială va fi în martie 2021;
  • are ambele versiuni 9 și 9 Pro;
  • are Snapdragon 888;
  • va utiliza o tehnologie de încărcare wireless cu 45W, printre cele mai bune de anul acesta, detaliez mai jos;
  • va avea și reverse wireless charging la modelul Pro;
  • va avea IP68, este al doilea model OP care primește această certificare;
  • terminalul va avea ecran AMOLED și este logic să presupunem că va avea cel puțin rată de refresh 144Hz;
  • probabil modulul foto de top urcă la 64 de megapixeli în 2021;
  • se zvonește că modulul selfie va crește la 32 megapixeli;
  • nu poate fi exclusă lansarea unui OP9 Lite sau 9E;

OnePlus 9 și 9 Pro vor avea la bază noul procesor Snapdragon 888. Performanțele sunt asigurate, să vedem cum va fi noul procesor în primele teste benchmark reale, nu bazate pe prototipuri. În ceea ce privește dotările interne, sunt disponibile două variante. Una cu 8 GB de RAM și memorie internă de 128 GB și una cu 12 GB de memorie RAM și capacitate internă de stocare de 256 GB. În funcție de acestea, prețurile vor fi probabil 700 de euro și 800 de euro. Probabil OnePlus 9 Pro va avea un preț ceva mai mare.

Ambele modele au ecran AMOLED, OP9 este mai compact, iar OP9 Pro are ecran de 6.7 inch și este logic să presupunem că va avea cel puțin rată de refresh 144Hz. Mai mult ca sigur vor adopta senzori foto mai avansați, probabil modulul de top va fi 64 de megapixeli. Camera foto de selfie urcă și ea la 32 de megapixeli, iar bateria va fi de 4.500 mAh. Nu cred că va crește capacitatea pentru că nici Xiaomi nu a făcut asta.

Conform celor mai recente zvonuri, OnePlus 9 Pro va avea încărcare rapidă wireless cu 45W. Anul trecut, OnePlus 8 Pro avea încărcare rapidă și pe fir și wireless cu 30W. Apoi a fost lansat OnePlus 8T cu încărcare 65W, dar fără wireless. Putem presupune că OP9 va avea 65W pe fir și 45W pe wireless, foarte rapid. Huawei a prezentat la P40 Pro+ încărcare wireless 40W, există și un telefon Oppo similar. Xiaomi Mi 11 a fost lansat deja oficial cu 55W pe fir și 50W wireless.

De asemenea, alte discuții neoficiale arată că OnePlus 9 este al doilea flagship care va beneficia de o protecție la apă / praf cu rating IP68. Adică este ferit și de ploaie și de stropi, dar poate sta și sub apă (până la 1.5 metri și maxim 30 de minute). Funcția a fost introdusă pe OnePlus 8 Pro, dar nu și pe celelalte modele.

Este clar că OnePlus 9 are pe spate trei module foto, iar OnePlus 9 Pro are patru module. Probabil se păstrează configurațiile de la modelele 8 și 8 Pro, diferența fiind practic în camera de zoom și cea ultra-wide. Probabil modelul de top va adopta senzor de 64 megapixeli pentru camera principală, iar ultra-wide rămâne de 48 de megapixeli. Apoi, cea de zoom are clar nevoie de îmbunătățire, deși s-ar putea să rămână de 8 megapixeli. Camera de macro ar trebui să aibă și ea mai mulți megapixeli. Dar este posibil să rămână și neschimbată.

Legat de prețuri, acum zvonurile spun 620 de euro pentru modelul de bază și 720 de euro pentru Pro. Dar cum am observat în trecut, probabil vor veni mai scump în România. Să sperăm că vin oficial și vom avea ocazia să le și testăm anul acesta.