OnePlus X, modelul ieftin lansat de compania chineză, are design și dotări bune – cel puțin la fel de bune ca One A9, dar are un preț de 250 de dolari (aproximativ 1010 lei + eventuale taxe). Cei de la OnePlus au devenit cunoscuți cu primul lor hit anul trecut, OnePlus One. Apoi au revenit cu OnePlus 2. Dar anul acest modelul scump nu a avut vânzările dorite, așa că au venit cu OnePlus X.

One Plus x
One Plus X

 

Sursa: 9to5Google

După părerea mea One Plus X arată excelent, iar dotările sunt bune. Ecranul este Full HD de 5 inch, procesorul Snapdragon 801 a fost pe multe modele de top, are 3GB de RAM, accelerator grafic Adreno 330 GPU, 16 GB de memorie internă și slot de carduri microSD, baterie integrată de 2.525 mAh. Camera foto de pe spate are senzor de 13 megapixeli, iar frontala este de 8 megapixeli. Rulează pe Android 5.1.1 cu interfața lor OxygenOS.

Procesorul Snapdragon 801 chiar dacă este mai vechi, are performanțe mai mari decât Snapdragon 617 de la One A9 de exemplu. Este quad-core la 2.3 GHz și sigur rulează foarte bine aplicațiile și jocurile. Cam 37.000 de puncte în testul Antutu, dincolo de jumătatea clasamentului actual.

Spatele terminalului este acoperit cu sticlă, rama este metalică, ecranul AMOLED are o densitate de 441 ppi. Evident, atuul rămâne prețul foarte mic, iar asta va acoperi toate celelalte neajunsuri. Așa că după părerea mea vin timpuri grele pentru HTC, dar și pentru Samsung și celelalte branduri mari….