X Phone s-ar putea numi următorul Nexus, un smartphone realizat de Google împreună cu Motorola. Sau ar putea fi doar Motorola X Phone, fără Nexus – nu știu. Pînă acum terminalele care au purtat brandul Google au fost lansate împreună cu producători precum HTC, Samsung sau LG. Încă de la achiziția Motorola toată lumea a așteptat un terminal Nexus Motorola, dar iată că nu s-a concretizat nimic. Astăzi, Vic Gundotra a declarat că următorul Nexus va avea o tehnologie foto extraordinară. De aici încep iar speculațiile.

x phone motorola
X Phone de la Motorola

Sursa foto.

X Phone a ieșit la iveală după ce Motorola a listat un anunț de angajare pentru un product-manager dedicat acestui terminal. Zvonuri sunt multe și dese. Ba că va fi foarte dotat și foarte ieftin. Ba că va avea următoarea platformă Android.

Unii susțin că au vorbit cu un director tehnic al unui operator telecom care ar fi testat X Phone și că terminalul este “revoluționar” și va pune o mare presiune asupra Apple și Samsung. De asemenea, se mai spune că va avea funcții software de la Google care nu există pe alte terminale și nu pot fi oferite încă de alți competitori.

X Phone ar urma să se lanseze la evenimentul anual Google I/O care va fi pe 15 martie mai 2013. Atunci este așteptată și lansarea oficială a Android 5.0.

Dacă X Phone este același lucru cu Nexus 5, atunci va avea probabil un procesor quad-core la 2 GHz, cu 2 GB de memorie RAM și un nou OS Android, cunoscut sub numele Key Lime Pie. De asemenea, va veni cu un display cu diagonala de 5 inch Full HD. Rezoluția 1920×1080 pixeli nu este totul, va avea și densitatea 440ppi, peste Retina Display.

Prima prezentare video a telefonului X Phone Motorola:

Via Tinhte.vn