Poco X2 ar putea fi noul nume pentru Pocophoone F2, conform unui clip de teasing publicat de compania chineză. După cum v-am scris, brandul Poco va deveni independent față de Xiaomi, iar pe surse a apărut și modelul Poco Lite.

Am pus aici teaserul POCO India, dacă nu se vede este din cauza Twitter 🙂

Nu avem deocamdată foarte multe detalii, dar este clar că se anunță lansarea noului model. Unii spun că în video se observă numnele POCO X2, de exemplu aici.

Oricum, filmul oficial confirmă “sezonul doi” al Pocophone, adică noul model. Cei de la GSMArena speculează de asemenea că pot fi trei modele, F2 care continuă F1, un F2 Lite mai ieftin și noul flagship Poco X2.

Între timp, într-un interviu oficial pentru Gadgets360 oficialii POCO India au prezentat strategia pentru noul brand.

POCO rămâne un brand pentru tinerii utilizatori care caută telefoane performante și ieftine. Conform managerului POCO India, Manmohan Chandolu, POCO este acum mai degrabă un brand indian decât chinezesc. Acest lucru nu va schimba produsul în sine, vor păstra elementele care au adus succes pentru F1.

El a spus că Xiaomi Mi și Redmi sunt branduri foarte puternice pe piață și cu toate acestea Pocophone s-a impus destul de bine și a reușit să se diferențieze. Astfel, vor crea o divizie nouă Poco, independentă de Xiaomi, care va continua dezvoltarea acestui produs.

Lansarea Poco va fi oarecum limitată la India, unde este creată acum noua divizie, deocamdată nu au mari planuri de extindere la nivel global. La început, noile modele Pocophone se vor vinde inițial online, dar ulterior vor deveni disponibile la vânzare și prin magazinele Xiaomi, a spus oficialul. Totuși, el a precizat că va dura o vreme pînă se vor lansa și internațional. Sper să ajungă cumva și la noi, odată cu recenta consolidare a poziției Xiaomi pe piața din România.

MIUI for Poco, interfața dezvoltată special pentru Pocophone, va fi continuată și la modelele următoare.