Samsung a decis să renunțe la seria Samsung Galaxy J, pentru a se concentra pe modelele mid-range Samsung Galaxy A, au explicat oficialii companiei.
În mod tradițional ne așteptam să vedem J3 / J5 (2019) modelele cele mai accesibile și bine dotate, apoi J6 sau J8 mai sofisticate. Dar anul acesta renunță la actualizarea seriei J.

Din momentul în care am decis să renunțăm la seria J, ne-am focusat întreaga atenție dezvoltării unei noi game mid-range, care să înglobeze cele mai bune specificații într-o serie de telefoane gândite pentru un spectru cât mai larg de consumatori. Am incorporat acele feature-uri care contează cel mai mult pentru utilizatori: cele mai recente inovații ale camerei, un design surprinzător și performanță de top. Pentru că un segment important de utilizatori îl reprezintă generația Z, am gândit un smartphone care inaugurează o experiență mobilă nouă – anume Galaxy A80, primul telefonul cu cameră rotativă de la Samsung”, a declarat Tiberiu Dobre, Head of IM Division Romania & Bulgaria, Samsung Electronics România.

Anul trecut, compania a lansat local mai multe modele, printre care Galaxy J4, Galaxy J6 și Galaxy J8. Până acum, modelele Galaxy J erau telefoane ieftine cu dotări relativ similare cu Galaxy A, dar cu prețuri mai bune. Se pare că din cauza confuziei de nume au decis să renunțe la numele J și să pună focus pe seria A. Adevărul este că noile modele Galaxy A aduc multe noutăți tehnologice și au prețuri bune.

Modelul Samsung Galaxy J4 (2018) avea ecranul Super AMOLED cu diagonala de 5.5 inch, dar cu rezoluție 720p, procesorul economic, un Exynos 7570 de la Samsung care atinge 1.4GHz, quad-core, cu 2 GB de RAM și 16GB de stocare internă. Din fericire avea un slot de carduri de memorie microSD.

Camera foto de pe spate era de 13 megapixeli. Camera frontală este de 5 megapixeli, cam standard pentru telefoanele ieftine disponibile la acest nivel de preț. Bateria integrată este de 3.000 mAh, ceea ce cuplat cu procesorul economic va oferi o autonomie destul de bună. Platforma software ar fi Android 8.0 cu interfața folosită de Samsung de obicei.

Samsung Galaxy J6 (2018) avea ecran de 5.6 inch cu formatul HD+, respectiv 720×1480 pixeli, formatul Samsung cu 18.5/9, cu un procesor octa-core Exynos 7870, versiuni cu 2GB de RAM, 3GB de RAM și 4GB de RAM, stocare de 32 sau 64GB plus slot de carduri de memorie. Camera foto de pe spate este single, cu un senzor de 13 megapixeli. Senzorul de amprentă pare să fie pe spate, pe mijloc, sub camera foto. Camera foto frontală pare să fie cea de 8 megapixeli care a mai fost folosită pe terminale Samsung. O baterie integrată de 3.000 mAh și pare să fie dotat cu mufă de căști 3.5 mm jack. Mufa de încărcare este microUSB și nu are tehnologii mai noi, fiind doar un telefon mai ieftin.

Samsung Galaxy J8 (2018) nu are procesor Exynos, ceea ce ar putea fi o indicație că nu va fi lansat în România. Modelul este listat cu procesor Qualcomm Snapdragon 450, o alegere surprinzătoare, pentru că firma americană are procesoare noi care sunt mai bune decât generația 4xx. Este un procesor octa-core cu maximum 1.8Ghz, 4GB de RAM și 64GB de stocare internă. Terminalul are un ecran de 6 inch cu rezoluție HD+, cameră foto pe spate de 16 megapixeli și frontala tot de 16 megapixeli, iar bateria integrată este de 3.500 mAh, destul de mare. Terminalul vine cu Android 8.0 Oreo și probabil nu vor fi actualizări importante pentru el.