Samsung Galaxy M20 va înlocui modelele de telefoane ieftine din seria Galaxy J, dacă zvonurile se adeveresc. Este posibil, anul acesta Samsung a schimbat seria A și a adus modificări și la seria J.

Foto: © Mohamed Ahmed Soliman | Dreamstime.com

Din oferta Samsung au dispărut aproape de tot terminalele Galaxy A3 / A5 și modelele Galaxy J3 / J5, iar compania a adus pe piață modelele A6, A7, A8 și A9, dar care sunt mai scumpe decât generațiile anterioare. Probabil au încercat să facă profit mai mare, dar nu e clar dacă strategia a reușit. O parte din public caută într-adevăr un raport mai bun între calitate și preț, dar există atât de multe oferte pe piață încât este foarte greu să te hotărăști că ai prefera totuși ceva mai scump.

ads

Probabil aici intervine Samsung Galaxy M20, un smartphone ieftin, care să repună compania sud-coreeană în competiție cu brandurile care vând telefoane ieftine. Seria M a existat înainte, ultimul terminal Galaxy M fiind prin 2012. Știrea cu renunțarea la seria J este pe surse și pare destul de speculativă. De asemenea, unele publicații indiene spun că se va renunța de fapt la Galaxy On, o serie de terminale ieftine de asemenea.

Nu avem prea multe informații suplimentare despre Galaxy M20, doar niște teste benchmark. Scorul nu este rău deloc, a atins 107.452 de puncte, dar vorbind de un telefon ieftin ar putea fi ok. Mai ales că dotările nu sunt extraordinare. Procesorul este același Exynos 7885 de la A7, cu două nuclee de putere și șase nuclee economice. Modelul ieftin are 3GB de RAM și 32GB de stocare internă, acceleratorul grafic este Mali-G71 MP2, rezoluția fiind 2340×1080 pixeli. Vine cu Android 8.1 și probabil că nu va cunoaște actualizarea la 9, oricum, nu foarte curând.

Pe testul de performanțe GeekBench, performanța single-core este de 1.319 punte, iar cea multi-core este de 4.074, destul de bine pentru un telefon ieftin. Bine, de fapt tot succesul seriei va depinde de prețul de lansare, nu știm acum ce preț are Samsung Galaxy M2.

Pornind de la rezoluție, FHD+ pe formatul 19.5:9 diferit de cel actual al Samsung, Phone Arena trage concluzia că telefonul va avea un display de tip nou cu notch, dar în genul Samsung, relativ diferit de restul producătorilor. Ideea lor arată cam așa:

Samsung a prezentat la conferința anuală a dezvoltatorilor diferite tipuri de ecrane, Infinity-O este cel de față, Infinity Flex cel pentru telefoane pliabile și Infinity-V, Infinity-U pentru diverse modele de telefoane. Sper ca ei să nu fi confundat succesul de vânzări al Huawei cu un succes al ecranelor notch, pentru că nu este deloc așa. E vorba de dotări per-total, raport între dotări și prețul final.

Numele de cod pentru Samsung Galaxy M2 ar fi SM-M205F, dacă se confirmă aceste zvonuri, nu știm. Telefonul ar avea o singură cameră foto pe spate, cu senzor de 13 megapixeli, iar cea frontală este de 8 megapixeli. Mai multe detalii nu am și nimeni nu s-a avântat să facă precizări legate de preț. Dar dacă telefonul vine peste 150 de euro va fi greu să aibă succes. Urmează să vedem dacă se confirmă aceste informații sau este o discuție care va rămâne la stadiul de bârfă.