Samsung Galaxy Nexus urmează să fie lansat pe 11 octombrie de Google și Samsung într-un eveniment special despre care am să vă povestesc. Este următorul model din seria Nexus, după deja celebrele Nexus One și Nexus S. Se pare că Google nu va folosi achiziția Motorola pentru a realiza un telefon Nexus. Iar detaliile tehnice ale Galaxy Nexus au ieșit la iveală pe mai multe bloguri de specialitate. 

Samsung Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Nexus

Telefonul Google va avea ecran cu diagonala 4,65 inchi, Super AMOLED HD, adică beneficiind de o rezoluție mai mare decât retina display (1280×720 pixeli), dar mai slabă ca raport ppi (pixel per inchi). Procesor Texas Instruments OMAP, dual-core la 1,2 GHz, am auzit că a ieșit mai tare in teste decât Qualcomm, nu știu cum e comparația cu A5.

Samsung Galaxy Nexus va avea 1GB de RAM și vine cu 32 de GB pentru stocare. Are doar 9 milimetri grosime, iar bateria este de 1.750 mAh. De asemenea, camera foto este de 5 megapixeli, dar filmează Full HD 1089p.
Samsung Galaxy Nexus vine cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich, platforma care va reunifica experiența pe tablete și smartphone.

Referințe:
GigaOM
BGR
– IntoMobile