Samsung Galaxy S10 pare pregătit deja pentru lansarea oficială deși nu avem încă nici Note 9 lansat. Este adevărat, terminalul din vară se adresează doar fanilor S Pen, în timp ce S10 vrea să continue șirul de recorduri de vânzări realizat de telefoanele Galaxy S.
Update: Tot ce știm la ora actuală despre Samsung Galaxy S10 – detalii tehnice, păreri, preț ->>

samsung galaxy s10 concept-min

Deocamdată știm despre Samsung Galaxy S10 faptul că va avea unul dintre cele mai performante procesoare disponibile anul viitor, Exynos 9820. De asemenea, este aproape sigur că următorul flagship Samsung va avea pentru prima dată un senzor de amprentă în display, zvonurile menționând și o cameră foto triplă după succesul înregistrat de Huawei cu P20 Pro. Dar să vedem care sunt noutățile care m-au făcut să menționez Galaxy S10 iar.

Display Ultra-Infinity

Cel mai recent zvon despre Galaxy S10 spune că terminalul gândit de sud-coreeni pentru anul viitor va avea un ecran cu margini aproape invizibile. Deja, cel mai cunoscut și îndrăgit model de acest gen, Xiaomi Mi Mix, a avut ediția a doua și se tot discută despre Mi Mix 3. Totuși, trebuie să recunoaștem că niciun fan Samsung nu va trece automat la un dispozitiv Xiaomi. De asemenea, Lenovo a stârnit atenția media cu un concept cu margini ultra-subțiri, dar telefonul Lenovo Z5 s-a dovedit că avea notch precum iPhone X și era un model mid-range, nu un flagship de top.

Așa că Samsung preia din ceea ce vrea piața, ce discută pasionații pe forumuri, toată lumea a declarat sus și tare că ar cumpăra un telefon full-display. Iar patentul Samsung este oficial în SUA, așa că ne putem aștepta și la așa ceva. Zvonul este adus de publicația coreeană The Bell și intertpretat de mulți în moduri diferite. Unii scriu că Samsung va elimina sistemul de identificare Iris Scan, pentru că nu vor mai fi senzori și camere speciale pe partea frontală. Alții zic că, din contră, sistemul Iris Scan va fi îmbunătățit cu tehnologii noi.

Totuși, pentru a avea o margine subțire în partea de sus a ecranului, logic ar fi să scoată de tot camerele frontale. Cei de la Vivo au rezolvat problema instalând o cameră pop-up care se deschide deasupra ecranului. De asemenea, este posibil și ca anumiți senzori să fie sub sticlă, cum este și senzorul de amprentă despre care se vorbește că va fi folosit anul viitor. Dar întrucât mai avem cel puțin 8 luni pînă la lansarea S10, zvonurile vor continua să curgă pe parcursul anului.

Publicația coreeană spune de asemenea că Samsung Galaxy S10 va fi produs tot în cele două variante de mărime de pînă acum. S10 simplu va fi mai compact, cu ecran de 5.8 inch, iar S10+ va avea ecran de 6.3 inch și cameră foto triplă pe spate. Este cam a treia oară când se menționează această cameră foto triplă, să vedem ce soluție tehnică va alege Samsung.