Sony a prezentat oficial astăzi noul model Xperia 10 III, primul din seria 10 care oferă conectivitate 5G. A fost anunțat la scurt timp după Xperia 1 III și Xperia 5 III.


Sony Xperia 10 III

Xperia 10 III dispune de o serie de funcționalități pentru divertisment, o autonomie extinsă și are un design compact, subțire, ușor și rezistent la apă. Este un dispozitiv mid-range peste medie. Eu am fost la lansarea Sony Xperia 10 acum doi ani. Anul trecut, pe fondul pandemiei am văzut online lansarea Sony Xperia 10 II.

Un mid-range aproape perfect

Xperia 10 III îmbină o autonomia extinsă a bateriei cu viteza 5G pentru streaming și descărcări mai rapide. Oferă conținut audio la o calitate apropiată de cea High-Resolution folosind căști. Ecranul este OLED FHD+. Telefonul aduce platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 690 5G, care se descurcă ok în aplicații și jocuri.

Smart Connectivity folosește tehnologia deep learning a Xperia și analizează semnale Wi-Fi. Astfele va  prezice problemele de conectivitate din viitorul apropiat. Analizează calitatea rețelelor Wi-Fi disponibile și nu se va asocia rețelelor care nu merg. Dacă telefonul detectează o calitate compromisă a conexiunii Wi-Fi, acesta folosește în schimb date mobile.

Datorită bateriei de 4500mAh, Xperia 10 III are o capacitate cu 25% mai mare decât predecesorul său, Xperia 10 II. Tehnologia Adaptive Charging de la Xperia permite o durată de viață mare a bateriei, chiar și după trei ani de utilizare. Xperia Adaptive Charging urmărește bateria în timpul procesului de încărcare. Astfel se asigură că nu este suprasolicitată – păstrează bateria sănătoasă pentru mai mult timp.

Chiar dacă are un display mare de 6 inch, telefonul măsoară doar 68mm în lățime. Se potrivește perfect în mână. Are o greutate de doar 169g, este ușor de folosit și de manevrat, fie că este utilizat pentru poze sau jocuri. Xperia 10 III dispune de certificare IP65/68 pentru rezistență la praf și umiditate. Este foarte durabil datorită învelișuluii Corning Gorilla Glass 6.

Xperia 10 III livrează o experiență cinematografică imersivă datorită ecrnaului OLED de 6 inch. Cu un raport de aspect 21:9 este certificat HDR. Este capabil să afișeze conținut HDR, care are un interval dinamic mai extins în ceea ce privește luminozitatea. Zonele luminoase ale imaginii devin și mai strălucitoare, iar paleta de culori se extinde. Va oferi nuanțe mai vibrante de albastru, verde, rosu, pe întreg intervalul cromatic.

Camere foto optimizate

Cu opțiuni pentru fotografiere ultra-wide, wide și telefoto, camera triplă permite utilizatorilor să capteze o mare varietate de cadre. Camera ultra-wide are lentila de 16mm. Camera principală are lentila de 27mm. Camera telefoto are un obiectiv de 54mm. Modul Auto de pe Xperia 10 III dispune acum de funcția de detectare a animaleloriii, care poate identifica dacă subiectul surprins este un câine sau o pisică. Apoi, acesta ajustează corespunzător viteza de fotografiere și sensibilitatea ISO, pentru a surprinde cadre cu mai puțin effect de blur. La fotografierea în rafală, Xperia 10 III captează imagini la 10 cadre pe secundă (FPS). Înregistrează video 4K, iar SteadyShot asigură înregistrări fluide și stabile.

Pentru Xperia 10 III, interfața unică Sony multi-window realizată pentru display-urile wide cu raport de aspect 21:9 a fost îmbunătățită cu o nouă funcționalitate de tip Pop-up window. Perfectă pentru multi-tasking, aceasta le oferă utilizatorilor posibilitatea de a suprapune mai multe ferestre, astfel încât aceștia să poată gestiona rapid task-uri precum răspunsul la mesaje, pentru ca apoi să se poată întoarce rapid în joc sau pur și simplu înapoi la browsing.

Aplicația Xperia Transfer 2 le oferă utilizatorilor posibilitatea să transfere conținutul care contează de pe telefoane vechi Android sau iOS pe noul Xperia 10 III. De la poze, clipuri video și muzică, până la contacte, calendar, istoricul de apeluri și mesaje (SMS/MMS) – toate acestea pot fi transferate rapid, sigur și ușor.

Xperia 10 III va fi disponibil în variantele de culoare Negru și Alb și va fi livrat cu Android 11, începând din vara anului 2021.