Sony Xperia XZ4 se anunță interesant și cred că putem presupune că japonezii au avut un succes moderat cu linia XZ3, așa că deocamdată continuă în direcția asta. Am întrebat de curiozitate pe la IDC și Gartner cum mai stă Sony, dar din păcate ei nu dau detalii decât privind primii jucători (sau mai bine zis nu au avut chef să spună).

Update 1: s-ar putea să nu mai fie Xperia XZ4 Compact ->>

Sony Xperia XZ4

Detalii tehnice Sony Xperia XZ4

Display: 6.55 inch, format 21:9,
Procesor: Snapdragon 855
GPU: Adreno 640
Memorie: 6GB/8GB
Stocare: 64/256 GB
Camere foto: triplă
Camere selfie: single ultra-wide
OS: Android 9.0 Pie
Baterie: 4.000 mAh
Preț: 900 euro

Mai sunt și alte două imagini cu telefonul, mai mici, dar merită arătate.

ads

Zvonuri privind noul model

Sony ar trebui să lanseze la Mobile World Congress 2019, în februarie, la Barcelona, acest nou terminal. Vine după două reușite, un Xperia XZ3 foarte bun, precum și modelul Xperia XZ2 Premium foarte interesant. Sincer am apreciat revenirea Sony și tind să cred că au crescut și în vânzări. Plus promoțiile cu accesorii Sony, televizoarele Sony, filmele Sony și Playstation pentru jocuri. Cred că ar trebui să continue, ar trebui să facă acel PS Phone de care se vorbea, ar trebui să facă un Xperia care să bată toți rivalii să să ridice iar prestigiul companiei și apetența publicului pentru telefoanele japoneze.

Sony Xperia XZ4 este deocamdată doar un zvon, pentru că nu știm oficial mare lucru. Teoretic, ar trebui să prezinte noua generație. Public, nu a fost anunțat nimic oficial. Noutatea anului pare să fie adoptarea unei camere triple pe spate. Nu vă luați doar după poza mare de sus, vedeți și cealaltă, pare să apară acea cameră cu trei lentile. Cum spuneam, Sony au fost criticați tocmai pentru camere. Lider pe zona foto, produc cei mai buni senzori foto pentru smartphone, iar telefoanele Sony au camere slăbuțe. Cea de pe XZ3 nu prea are zoom, te chinui să obții ceva bun, chiar dacă imaginile ies corect pe lumină. Pe XZ2 Premium era o cameră duală, dar tot la modul simplu, să bifăm pe Excel că s-a făcut. Sony ar putea cel mai bun camera phone dacă și-ar pune inginerii la treabă.

Sper ca acea cameră triplă să fie normală + zoom + ultrawide, un sistem care ar fi de invidiat pe orice telefon. Să nu fie o lentilă doar pentru efecte foto. Eu sper, dar vedem ce se mai întâmplă. Ecranul este uriaș și mă bucur că nu are notch, se pare că se mai relaxează producătorii cu notch-ul, sper să vedem alte soluții, mai interesante. Iar formatul 21:9 este cel de cinematograf, este cam lung pentru utilizatorul normal, dar va fi bun la filme și la jocuri.

Sursele spun că noul model va reintroduce mufa de 3.5mm jack, se pare că este cerută și Sony a decis să revină asupra deciziei. Acum rămâne să vedem și cât de masiv / greu va fi acest model în realitate. Toate butoanele sunt pe partea dreaptă a ecranului, iar senzorul de amprentă revine integrat pe butonul lateral de power – cea mai confortabilă soluție pe care am experimentat-o pînă acum. Mai bun decât senzor în display.

XZ4-Compact-Leaked-

Sony Xperia XZ4 Compact

Se pare că vom vedea în februarie și modelul compact de la Sony, o tradiție care merge pînă la prima generație Xperia. Acest zvon și imaginea vin de la OnLeaks. Are un ecran mai mic ca dimensiuni, dar are același procesor, aceleași dotări hardware și o baterie mare. Cam așa au fost de-a lungul timpului toate modelele Compact din serie. Și de asemenea va avea un preț mai bun, asta este clar.

De exemplu, XZ3 Compact era listat cu vreo 200 de euro mai ieftin decât XZ3 la momentul lansării. Este adevărat, stocurile au fost limitate și nu prea s-a găsit mult timp. Acum este de găsit doar la firme necunoscute, la vreo 1.700 de lei.

Nu avem mai multe detalii privind Sony Xperia XZ4 Compact, dar vă las cu clipul video de mai jos, unde găsiți niște imagini proiectate în CAD sau ceva de genul ăsta.Surse: VCCF, Android Authority, Ice Universe