Sony Xperia XZ4 este în pregătire pentru lansarea oficială la Mobile World Congress 2019, la Barcelona. După cum știți, o să merg acolo, o să vă prezint toate telefoanele noi și o să fac video cât pot. Sper să ajung la evenimentul de lansare Sony, dar deocamdată nu sunt stabilite toate detaliile.

Sony Xperia XZ4

Detalii tehnice Sony Xperia XZ4

Display: 6.55 inch, 2880×1440 px,
Procesor: Qualcomm Snapdragon 855
GPU: Adreno 640 GPU
Memorie: 6GB
Stocare: 64 GB / 256 GB
Camera foto: triplă 16 + 16 + 5 megapixeli
Camera selfie: 8 megapixeli
OS: Android 9.0 Pie
Interfața: Xperia UI
Baterie: 3.900 mAh + Quick Charge 4.0
Preț: 985 euro – estimativ, evident

Surpriza Sony Xperia XZ4

Se pare că anul acesta nu vom avea XZ4 Compact, conform zvonurilor recente. Deși seria a avut mega-succes de la lansare, se pare că în ultimii ani utilizatorii au adoptat de bunăvoie telefoanele cu ecrane foarte mare și au renunțat la modelele mai compacte. Telefonul compact avea procesor de top și camere foto avansate, dar și o baterie foarte mare. Eu am fost fan și am utilizat mai multe dintre modelele Xperia Compact. Sper să nu se confirme acest zvon, ar fi o surpriză neplăcută.

ads

Pe de altă parte, Sony Mobile trebuie să facă profit. Acest lucru înseamnă că trebuie să vândă cât mai multe telefoane, care să nu fie ieftine, ci să aibă marjă cât mai mare de profit. Deci modelele Premium, dacă au succes comercial, pot salva compania japoneză. Așa că probabil focusul va fi pe dispozitivele de top, iar modelele accesibil trec pe planul doi în 2019.

Vicepreședintele Sony Mobile pentru marketin, Don Mesa, a declarat într-un interviu pentru Digital Trends:

Am menținut mult timp seria Compact pentru că era mai ușor de folosit cu o mână. Există loc pe piață pentru modele de mărimi diferite, dar utilizatorii vor acum mai mult spațiu pentru a viziona conținut

Cum va fi Xperia XZ4

Primele informații despre acest nou model au apărut datorită unui test benchmark descoperit online. Rezultatele sunt excelente și bat de departe toate celelalte terminale care au apărut pînă acum în teste. Dar asta fiindcă are noul procesor Qualcomm Snapdragon 855, care nu va fi unul exclusiv Sony, deci scorul mare va fi atins și de rivali. Totuși, au mai fost testate telefoane cu Snapdragon 855 și ele au scos scoruri mai mici. Ceea ce înseamnă că au folosit stocare ultra-rapidă sau RAM mai rapid, obținând scor mai bun per total.

Scorul Antutu de 395.721 puncte bate de departe Apple iPhone XS Ma, Huawei Mate 20 Pro sau Samsung Galaxy S10 (neoficial) și este cu mult peste ceea ce oferea pînă acum Sony Xperia XZ3. De aici a ieșit la iveală și faptul că terminalul trece la 6GB de RAM și va avea două tipuri de stocare, fie 64GB, fie 256GB.

Ecranul va avea 6.55 inch și rezoluție 2K (2880×1440 pixeli, adică format 18:9. Evident, rămân la un OLED și probabil mențin ecranul cu margini curbate, nu cred că vor renunța la asta după ce au luat decizia de a trece la acest format. O mare noutate va fi camera foto de pe spate, care este cu trei lentile, se anunță un sistem cu 16+16 megapixeli și un senzor de adâncime de 5 megapixeli. Bateria integrată în acest model pare să fie 3.900 mAh, cea mai mare de pînă acum, plus tehnologia Qualcomm QuickCharge 4.0.

Despre preț este plauzibil că va crește față de Xperia XZ3 (atât pentru că se menține trendul de scumpire general, cât și pentru a continua planul de a genera profit). Sumele vehiculate pe surse tind spre 1.000 de euro, dar majoritatea spun că va fi sub 1.000 de euro, deci 985 a rămas cifra cea mai aproape de adevăr. Iar ținând cont că modelele de top concurente sunt toate foarte scumpe, probabil că va fi un preț bun pentru flagship.

Iar dacă Sony va continua să ofere conținut premium sub formă de filme online, jocuri pentru Playstation și altele de genul ăsta, telefoanele lor vor avea tot mai mult succes. Abia aștept să văd Sony Xperia XZ4 la Mobile World Congress.

Dacă aflu noutăți, am să actualizez acest articol.