Huawei P10, următorul model de top al companiei chineze, ar trebui să fie gata de lansare în aprilie 2017. Nu este chiar exclusă o devansare a lansării sale, pentru că P9 a avut mega-succes, iar anul acesta Huawei nu mai lucrează cu Google și nu exită un Nexus care să întârzie treaba. Acest lucru creează și nevoia pentru ca Huawei să lanseze ceva nou.

huawei-p10

Sursa: GSMArena

Imaginea nu pare să fie neapărat reală, poate fi doar generată pe computer sau doar modificată pornind de la alt model. Fiind la numărul 10, mă aștept să fie un flagship de nota 10, iar câteva detalii tehnice au fost dezvăluite „pe surse”. Ce știm sigur (sau aproape sigur) este că va avea camera foto cu tehnologie Leica, ca la Mate 9 și P9. E posibilă schimbarea de orientare a lentilelor, dar nu știu sigur acum. De asemenea, pentru mine este clar că va avea procesorul HiSilicon Kirin 960, pentru că așa a fost și anul trecut cu Mate 8/P9.

ads

Există două zvonuri diferite privind memoria RAM, unele surse zic că Huawei P10 va avea 6GB de RAM, alții zic că va avea doar 4GB de RAM sau este foarte posibil să fie corecte ambele variante, pentru că și anul acesta au avut modele cu dotări diferite (32GB/3GB de RAM și 64GB/4GB de RAM). Anul viitor poate că modelul ieftin are 4GB de RAM și cel de top 6GB de RAM.

Huawei P10 este posibil să vină anul viitor cu ecran QHD (2560×1440 pixeli). Anul acesta au păstrat ecranul la Full HD, nu vezi o diferență cu ohiul liber, dar există public care vrea mai mult. Oamenii se uită la specificații, vor să vadă filme și jocuri 2K/4K și atunci producătorii aduc astfel de ecrane.

Problemele vor fi cu autonomia, care va scădea, procesor puternic, ecran de mare rezoluție… să vedem cum vor rezolva Huawei problema asta.