Pentru cine nu cunoaste sistemul, teapa cu „premiile castigate” se desfasoara astfel: omul nevinovat primeste un mesaj SMS (sau este sunat) ca a castigat un premiu, bani, euro, masini, case, altele. Este informat cum poate intra in posesia premiului: sa cumpere cartele de telefonie prepaid (Orange, Cosmote si mult mai rar Vodafone). Omul fraier se duce si le cumpara, da pe cartele intre 50 si 100 de euro, deseori tot salariul, toti banii din casa, iar apoi smecherii ii cer sa trimita la un numar „codurile cartelelor” (sa tasteze codul sau sa il citeasca la telefon apelantului). Apoi smecherul isi incarca telefonul prepaid si fraierul ramane fara bani.

Astazi Orange face un pas important in lupta cu acesti fraudatori ai sistemului. Primul de acest gen daca nu ma insel.

Operatorul de telefonie mobila a trimis astazi un mesaj SMS care pare sa fie trimis tuturor clientilor sau poate ca va ajunge pe rand la toti.

Mesajul semnat Orange este foarte clar: „Nu dati curs tentativelor de frauda prin care vi se solicitan sa tastati un cod pe telefon sau sa cumparati cartele reincarcabile pentru a castiga premii”.

Desigur multi clienti vor ramane cu gura cascata, altii nu vor intelege despre ce este vorba, altii nu vor intelege expresia „nu dati curs”… Dar una peste alta este o initiativa excelenta, sa mai scapam naibii de inselaciunile astea!