De câteva luni ne tot amenință sursele cu noile telefoane Nokia cu Android, iar acum au început să apară imagini cu diverse componente și detalii tehnice. Cred că totuși noile modele vor fi gata abia în 2017.

nokia-meta-1

Imaginile au fost prezentate de Phandroid, eu am văzut știrea pe Forbes. Adevărul este că utilizatorii încă mai recunosc peste tot în lume brandul Nokia și își doresc telefoane Nokia cu Android, chiar dacă Microsoft a reușit să îngroape compania finlandeză. Anul trecut s-a definitivat decizia de a renunța la mobile, iar brandul Nokia a devenit din nou disponibil. Probabil, pe modelul Alcatel, Philips și mai nou Blackberry, vom vedea modele Nokia cu Android. Dar nu vor mai fi aceleași terminale.

Prin iulie au apărut primele detalii. Modelele noi nu sunt rele și sunt convins că vor avea o realizare bună , design atrăgător și dotări tehnice medii. Sigur că oamenii vor cumpăra din nou brandul Nokia. Dar nu vor mai reveni niciodată la statutul de mare jucător.

Nokia va avea două modele smartphone, unul cu ecran de 5.2 inch și unul de 5.5 inch, exact pe modelul marilor producători din domeniu. Procesorul se zvonește acum că va fi Snapdragon 820, ceea ce sigur este o îmbunătățire față de dotările anunțate anterior.

Modelul de top ar fi Nokia C1, deși nu este foarte clar dacă ăsta e numele. Ar mai fi Nokia P1 cu dotări mai modeste și preț mai mic. Așteptăm să vedem detaliile. Brandul Nokia pe telefoane este controlat acum de firma finlandeză HMD Global Oy.