TP-Link are ambiții mari cu seria smartphone Neffos și pregătește un flagship, dotat cu Qualcomm Snapdragon 835 și ecran modern, 18:9 cu margini subțiri, scrie GSMArena.

TP-Link Neffos are deja modele mid-range bune, cel mai nou este Neffos N1, iar eu vă pot spune după ce am testat Neffos C5 Max că sunt telefoane foarte ok, cu preț bun. Brandul este foarte cunoscut pe zona de rețelistică și pentru promisiunea de a oferi produse stabile și performante, la un preț competitiv.

Noul flagship Neffos are un ecran de 6 inch probabil, aș paria pe ecranul FHD+ prezent pe mai multe telefoane chinezești, cel care aduce rezoluție 2160×1080 pixeli. Nu avem foarte multe detalii, fiind dezvăluit pe surse, dar revin cu informații pe parcurs. Procesorul este de top, Qualcomm Snapdragon 835, cel mai puternic în momentul ăsta, iar pe spate este vizibilă camera foto duală. Telefonul arată per-total foarte bine, chiar dacă putem presupune că este o imagine realizată pe computer, nu fotografia reală a produsului.

ads

Camera foto duală are un senzor de 16 megapixeli și unul de 20 de megapixeli, ar putea fi un set-up similar cu Huawei, cu o cameră color plus una alb-negru. Ar putea fi însă și sistemul de la Note 8 sau iPhone 8 Plus, în care a doua lentilă este adăugată pentru zoom optic, de maximum 2X. Se pare că procesorul de top este susținut de 6GB de RAM. Probabil stocarea internă de 32GB sau poate chiar 64GB nu va lipsi din meniu, nici cardul microSD. La cum arată are nevoie de o baterie de minim 3.000 mAh, poate chiar mai mare.

Succesul acestui flagship TP-Link Neffox depinde doar de nivelul de preț la care va fi lansat. Teoretic, pentru a atrage atenția, ar avea nevoie să renunțe la marjele de profit mari și să lanseze telefonul sub 500 de euro. Dacă reușesc acest lucru, am putea vedea cum se naște un nou jucător de top. La ora actuală, pe zona asta de preț se bat Xiaomi, OnePlus, ba chiar și Nokia 8, Huawei P10, dar cam pe la 550 de euro. Dacă ar reuși să prindă cu dotări similare un preț mai accesibil, cred că stocul TP-Link Neffos se va epuiza rapid.

Cum aflu ceva nou, vă anunț.