Xiaomi Mi 7, următorul vârf de gamă pentru compania chineză, ar putea fi lansat chiar la Mobile World Congress 2018, la Barcelona, în februarie. Cum vă spuneam, o să merg acolo și o să vă prezint cele mai noi telefoane mobile, accesorii și gadgeturi.

Teoretic, Xiaomi Mi 7 ar trebui să aibă procesorul Snapdragon 845, lucru confirmat de XDA-Developers, dar pînă acum se știa că acest procesor nu va fi disponibil în februarie. Dar compania Xiaomi a fost listată între participanții la Mobile World Congress (MWC), iar presa speculează că vor lansa noul vârf de gamă acolo, așa cum fac marile companii din industrie. De obicei Samsung, LG, Sony, Huawei sau Nokia lansează noile terminale în cadrul evenimentului din Barcelona.

Modelul de anul trecut, Xiaomi Mi 6 a fost foarte bun, la nivel cu telefoanele de top de la competiție și a avut un preț bun. Procesorul de top, Snapdragon 835, ecran de 5.1 inch, 6/8 GB de RAM, stocare de 64GB, cameră foto duală cu senzori de 12 megapixeli. Xiaomi Mi 7 ar trebui să aibă Snapdragon 845, zvonurile vorbesc despre un ecran de 6 inch FHD+, adică 2160×1080 pixeli. Să vedem ce alte noutăți vor fi.

ads

Conform unor articole anterioare, Xiaomi Mi 7 își va baza sistemul de autentificare pe o cameră frontală, în genul Face ID sau Face Unlock, iar telefonul nu va avea scanner de amprentă în display pe partea frontală. Este curios pentru că tehnologia asta tocmai s-a lansat la CES 2018, iar demonstrațiile au fost convingătoare. Iar o companie chineză, Vivo, a prezentat primul telefon cu scanner de amprentă în ecran. Și culmea este că în toate demonstrațiile a funcționat foarte bine.

De asemenea, se pare că Xioami Mi 7 va avea tehnologie de încărcare wireless, dacă sunt adevărate detaliile postate pe WeChat. Cei de la Xiaomi fac la fel ca și ceilalți producători rivali, lansează diverse zvonuri pe surse și apoi urmpăresc reacțiile oamenilor. Încărcarea wireless este la modă și unii chiar o folosesc, dar asta obligă oarecum producătorul să aibă telefonul cu spate de sticlă, care se sparge ușor și reprezintă un risc pentru utilizator. Pe mine mă enervează că telefonul trebuie pus fix pe suport în poziția corectă și doi, faptul că merge greu încărcarea. Îl bag la priză și în 30 de minute am destulă energie să plec de-acasă.

Cam atât despre Xiaomi Mi 7, să vedem câte informații se confirmă oficial.