Cei de la NASA au dat publicității cele mai clare imagini realizate de New Horizon când a trecut în vară pe lângă Pluto. Publicate pe contul oficial NASA, imaginile au fost preluate de mai multe publicații.


 

Anul 2015 a fost unul al revelațiilor spațiale, cel puțin pentru sistemul solar. Cercetătorii NASA au anunțat că au descoperit apă curgătoare pe Marte, iar vizita pe Pluto a reafirmat faptul că este planetă, chiar dacă este una din cele mai mici din sistem. De asemenea, NASA a confirmat că pregătește noi misiuni cu echipaj uman pe Lună, o discuție fiind deschisă de asemenea în privința planetei Venus. O fi doar o discuție pornită de la science fiction, dar cred că omenirea trebuie să înceapă să colonizeze alte planete. Pentru că pe asta am reușit să o epuizăm și pentru că este foarte posibil să fie un pic prea târziu pentru a mai redresa situația din punct de vedere al poluării.

Tot din zona spațială vine și altă informație, astronomii au descoperit la marginea Universului (11.5 miliarde de ani-lumină distanță de noi) o serie de galaxii în formare, zic ei. Dacă ne gândim logic, lumina a ajuns acum la lentila telescopului, deci astăzi, galaxiile astea sunt deja formate… sau nu? Cercetătorii spun că imaginile sunt similare cu o vizită înapoi în timp, acum 10 miliarde de ani nu existau nici Pământul, nici Soarele… ci galaxia noastră era și ea în formare. În orice caz, e un subiect de discutat.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!