HTC Sensation mi-a plăcut, se ridică la nivelul aşteptărilor. Este un smartphone puternic, HTC Sense rămâne un atuu la cumpărare, interfaţa arată foarte bine şi este utilă.
Însă HTC Sensation are parte de bug-uri care pot fi chiar jenante. Radu a povestit două pe mobbi.ro. Eu am avut parte de un al treilea, detaliat mai jos. Încet-încet, taiwanezii ar trebui să realizeze că totuşi cresc prea repede. Iar apoi trebuie să-şi dea seama că lansează prea rapid produse noi. Şi prea multe. Iar calea asta este deja bătută…

HTC Sensation - review
HTC Sensation - review

HTC Sensation

Încep cu bug-ul. Dincolo de această problemă, care poate fi pur şi simplu o chestie de sample pentru testare(!), a fost ok. Terminalul testat de mine are următoarea problemă: intră power-saving, închide ecranul, iar apoi butonul de power nu mai merge deloc. Nu iese din stand by. Credeam că este fără baterie, dar telefonul porneşte normal când primeşti apel. Altfel nu se mai trezeşte. Eventual poţi să te suni singur. Sau să scoţi bateria, apoi porneşte normal. Este posibil ca HTC să aibă un update deja pentru asta, dar nu este o scuză.

A! Şi mai am o problemă cu taiwanezii. HTC Sensation nu inovează cu nimic la capitolul design. Telefonul arată la fel că Desire, că Desire HD sau Desire S. Poate doar culorile sau unele detalii. Făcut la repezeală.

HTC Sensation
HTC Sensation

Detalii tehnice

HTC Sensation este impresionant la partea tehnică, are dotări cu adevărat de top. Procesorul dual-core la 1,2GHz nu se simte de la prima atingere, dar dacă puneţi un smartphone cu 1GHz single-core şi vă jucaţi jumătate de oră cu aplicaţiile, veţi vedea diferenţa. Se simte la mână, nu trebuie să rulezi testele de performanţă. Sigur, HTC au ales să meargă pe 768 de RAM, Galaxy S2 are 1GB. Nu am avut terminalele simultan ca să-mi fac o idee. Galaxy S2 întârzie iar, deşi toată lumea promite că “imediat va veni la teste”. Probabil are şi ăla bug-uri şi e mai bine să nu afle nimeni 🙂

HTC Sensation
HTC Sensation

Are iar 1GB pentru ROM, altă decizie aiurea, să obligi utilizatorul la diverse artificii. Display-ul este însă foarte bun, bate Retina Display, are 540 x 960 pixeli, cu diagonala 4,3 inchi. Este foarte luminos chiar în lumină directă. Pentru mine, pentru online şi social media, este un telefon perfect. Din păcate nu am rezistat o zi întreagă cu el să vă spun şi viaţa bateriei. Mi-e practic imposibil să las iPhone din mână.
HTC Sensation in lumina zilei
HTC Sensation in lumina zilei

Concluzii

HTC Sensation are toate atuurile unui hit, este cu adevărat succesor de Desire, păstrează linia de design, dar adaugă dotări hardware noi. Este un super-telefon, dar trebuie să aveţi grijă la bug-uri. Are un preţ destul de piperat (2.399 lei).

Galerie foto

[nggallery id=214]