Black Friday 2015 se apropie și rămân valabile sfaturile mele de anul trecut. Însă, pentru a nu lua țeapă cum s-a întâmplat cu clienții F64, revin cu câteva informații noi.

black friday 2015

Black Friday 2015

Au apărut deja primele zvonuri că Black Friday 2015 va fi pe 20 noiembrie anul ăsta. În mod tradițional el trebuia să fie în ultima vineri din lună, acea zi fiind una în care magazinele online și offline scăpau de stocuri vechi. La noi, după primul experiment, eMag a avut mari probleme din cauza zilei naționale pe 1 decembrie, iar produsele comandate au ajuns foarte târziu la clienți așa că au decis să facă evenimentul mai devreme.

Anul trecut au fost chiar două etape Black Friday, odată pe 22 noiembrie și a doua parte pe 29 noiembrie. De-asta Black Friday 2015 ar putea fi și pe 20 și 27 noiembrie, chiar dacă nu vor fi mereu cele mai bune prețuri.

Eu am să urmăresc Black Friday la eMag, Altex, Flanco și eventual ce se întâmplă cu magazinele online: Cel.ro, MarketOnline, PcGarage sau Evomag. Sunt covins că vor profita de Black Friday și că nu mai este de mult un eveniment de reduceri masive sau golire de stocuri. Black Friday a devenit un eveniment de vânzări, iar multe magazine au tot făcut zile și săptămâni de reduceri “black” pentru a crește vânzările. Și se pare că și cumpărătorii apreciază campaniile de reduceri, așa că magazinele le fac tot mai des.

Cel mai simplu mod de a evita o țeapă de Black Friday 2015 este să verifici site-urile magazinelor din timp și să notați prețurile produselor favorite. Eu vă recomand eMag, pentru că acolo puteți returna produsele fără întrebări dacă v-ați răzgândit. Eu am returnat și am rezolvat rapid, în ultima perioadă n-au mai făcut probleme nimănui, totul a fost ok. Oricum, este bine să verificați site-ul eMag, pentru că au de obicei produse listate la preț de 1 leu sau 10 lei și eMag a onorat totdeauna comenzile de acest gen. Celelalte magazine care au avut astfel de oferte, le-au folosit doar pentru trafic, nu au onorat comenzile și au oferit în schimb doar scuze sau maxim vouchere de discunt în sumă foarte mică.

Alegeți din timp un produs favorit  sau un produs și câteva alternative în caz că nu este la reducere. Vă faceți o idee despre dotări și despre prețurile produselor înainte de Black Friday.

Nu cumpărați niciodată după anunțul “reducere 90%” sau așa, ci verificați prețul. Dacă nu v-ați informat din timp, puteți verifica cele mai mici prețuri pe ShopMania, Price sau alte site-uri asemenea. Utile când nu ai altceva la îndemână.

De asemenea,  în mod tradițional, vom vedea de Black Friday reduceri la Altex sau Flanco direct în magazin. Dar pentru asta va trebui să mergeți în ziua respectivă la un magazin, să vedeți acolo ce prețuri sunt. Dar, de asemenea, vă recomand să verificați pe un smartphone sau tabletă prețurile din alte părți.

Principalul meu sfat rămâne acesta: nu cumpărați ceva doar pentru că are preț mic.  Cumpărați ceva care chiar vă trebuie, de care aveți nevoie și pe care l-ați văzut înainte la preț mai mare. Cumpărați inteligent și nu mai faceți jocul magazinelor…