Zilele trecute am urcat pentru prima dată pe Everest… o experiență cu adevărat surprinzătoare, chiar dacă a fost doar în realiteatea virtuală. Apoi a început invazia zombie și a trebuit să-i țin la distanță la scurt timp după ce abia am învățat să trag cu pistolul. Am făcut scufundări pe o epavă, dar fără costum de scafandru, iar apoi a trebuit să stau în poartă la hockey…
Nvidiia virtual reality show (2)

Eu testasem deja HTC Vive și de asemenea Oculus Rift, ba chiar și Samsung Gear VR.

Da, cred că asta este următoarea revoluție în tehnologie, mai ales în tehnologia pentru divertisment. De asemenea, este viitorul pentru multe companii, atât hardware, cât și software. Vor apărea start-up-uri noi care vor schimba tot ceea ce facem astăzi. Pentru o experiență bună VR ai nevoie de Nvidia Geforce GTX, cu imagini la rezoluție 2160x1200px și 90 de frame-uri pe secundă.

HTC Vive oferă cea mai bună experiență de gaming, cele două controllere și imaginile te fac să te simți un erou, un explorator, un sportiv și așa mai departe. Oculus Rift este mai pentru americani așa, stai pe fotoliu și ai experiențe interesante. Da, am jucat hockey stând pe fotoliu…

Nvidia a prezentat în premieră în România, cea mai complexă experiență de realitate virtuală cu ajutorul plăcilor grafice GeForce GTX de ultimă generație, capabile să ofere imagini imersive, care transpun utilizatorul în mijlocul acțiunii. Astfel, compania a demonstrat calitatea arhitecturii Maxwell cu ajutorul căștilor VR Oculus Rift și HTC Vive prin intermediul unei suite de demo-uri.

Pentru a îmbunătăți experiența VR, Nvidia a dezvoltat și integrat în platformele sale grafice ”Gameworks VR” o tehnologie care optimizează experiența VR, precum și ”DesignWorks VR”, un set de interfețe de programare a aplicațiilor (API) capabile să redea experiențe de VR uluitoare.

Cerințele hardware minime pentru virtual reality sunt:

– GPU Nvidia GeForce GTX 970, GeForce GTX 980 sau GeForce GTX 980 TI pentru cea mai bună experiență video
– CPU cel puțin Intel Core i5- 4590
– Memorie/RAM 8GB+ RAM
– Output Porturi 2x USB 3.0, HDMI 1.3
– Sistem de operare Windows 7 SP1 sau mai nou
– Pentru notebook Nvidia GeForce GTX 980