După ce am venit de la Budapesta, am ajuns sâmbătă la Bloggers Lan Party 13, un eveniment anual pe care nu îl ratez prea des. Noutatea de anul acesta a fost organizarea unui turneu cu board-game-ul Orange Express, care le povestea utilizatorilor despre acoperirea 4G de la Orange.

Am putut testa pentru prima dată PlayStation VR, cam singura tehnologie pe care nu o încercasem pînă acum. După cum știți am lăudat HTC Vive, am testat Oculus Rift și Samsung Gear VR. În acest moment pot spune că experiența cu ochelarii Samsung este cea mai slabă, apoi Oculus cu o experiență statică, iar competiția pentru distracție se dă între Vive și PS VR. Pe de altă parte, Playstation are avantajul că ai deja consola și nu trebuie să investești prea mult, iar apoi ai o gamă largă de jocuri.

Am văzut la eveniment un super-desktop Asus ROG GT51CH, cu procesor Core i7 7700K, 64GB de memorie, două hard-disuri de 1TB și 2TB, scorul său în teste fiind „peste 82% dintre celelalte computere”, fără să fie tunat deloc. Mi-a plăcut design-ul carcasei, monitorul excelent, dar și viteza cu care trecea prin meniuri și prin aplicații.

Am jucat Battlefield pe desktop-urile compacte Asus ROG G20, o experiență simpatică, cu grafică bună și un engine fluent, dar se vede că nu am experiență cu jocul, inevitabil mă împușca careva și o luam de la capăt.

Am mai văzut pe la BLP13 concursul tradițional de Guitar Hero, competiția de bascket NBA și FIFA 17, dar și jocuri pentru smartphone precum Link Twin.

Galerie foto