HMD Global, compania care deține licența exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane, a lansat azi mai multe modele. V-am scris deja despre Nokia 7 Plus, probabil cel mai bine vândut model nou. Dar acum se confirmă și Nokia 8 Sirocco, care părea un zvon fantezist.


Sursa foto: The Verge

Pe scurt, este versiunea actualizată pentru Nokia 8, acum un model care face parte din familia Android One. Adică vine cu platforma Google destinată telefoanelor ieftine. Pe scurt, o să zbârnâie pe lângă orice alt telefon. Chestia este că, deși Nokia tot reafirmă angajamentul față de Android pur, noul Android One nu este Android pur, ci o variantă optimizată a Android, destinată telefoanelor ieftine. Nu prea poți lansa un flagship cu Android ieftin. Dar se pare că HMD Global crede că aceasta este varianta cea mai bună.

Nokia 8 Sirocco are procesor Qualcomm Snapdragon 835 și 6GB de RAM, chiar nu avea nevoie de Android One. Apropo, am scris de la lansare despre Android One, sistem de operare pentru telefoane ieftine, care pe atunci ataca dominația Microsoft pe telefoane de 100 de dolari. Între timp, Microsoft a renunțat de tot, iar Android a cucerit aproape toată piața.

Sunt curios dacă au optimizat camera foto pentru noul model, este tot camerăd duală, cu optica Carl Zeiss, dar Nokia 8 nu făcea fotografii extraordinare. Terminalul are un design rotunjit, cu margini de doar 2 milimetri, cu ecran curbat pe margini, POLED, cu diagonala de 5.5 inch.

Are șasiul din oțel inoxidabil, de 2,5 ori mai puternic în comparație cu seria 6000 din aluminiu, iar ecranul 3D Corning Gorilla Glass 5 va rezista mai bine la zgârieturi și lovituri.

Disponibil la începutul lunii aprilie, Nokia 8 Sirocco se va comercializa la un preţ global mediu cu amănuntul de 749 de euro, excluzând taxele şi subvenţiile.