Recunosc cu mina pe inima, am batut orasul sa iau astazi ziarul „numarul unu” pe piata super high premium quality de nisa, respectiv Adevarul. Intr-adevar vroiam sa le iau la copii minunile de carti. Se pare insa ca Adevarul a dat lovitura, nu am gasit nicaieri, am intrebat la cel putin cinci tarabe. Mai exista varianta pe care o sustine Radescu, ca oamenii de la tarabele de ziare ascund toate chestiile mai cautate, pentru a le revinde ulterior. Posibil, pentru ca Adevarul a facut greseala sa dea prima carte „gratis”.

Incepand de luni, 25 mai, ziarul Adevarul lanseaza cele mai indragite povesti ale copilariei intr-o noua serie de lux, Colectia Disney Clasic. Celebrele personaje din desenele animate Disney prind viata in paginile celor 12 volume full color, editate in Biblioteca Adevarul pentru Copii. Mowgli, Aladin, Bambi sau Peter Pan ii asteapta pe cei mici sa ii descopre, intr-o simfonie de culori, printre cele 64 de file de poveste din fiecare carte.

Colectia Disney Clasic, publicata de Adevarul Holding impreuna cu Editura Egmont, se deschide cu volumul Cartea Junglei, inspirat din opera omonima a lui Rudyard Kipling, dar pe care Walt Disney a considerat-o prea sumbra si a adaptat-o pentru gusturile cititorilor americani, pastrand personajele si numele acestora.

Luni, 25 mai, 165.000 de carti vor fi oferite gratuit, impreuna cu ziarul Adevarul, la punctele de vanzare a presei. De asemenea, cei peste 35.000 de abonati ai ziarului vor primi cadou Cartea Junglei.

Urmatoarele 11 volume din Biblioteca Adevarul pentru Copii vor aparea, in fiecare zi de luni, la pretul de 11,99 lei. Titlurile si datele de aparitie sunt urmatoarele: 101 dalmatieni – 1 iunie, Mica sirena – 8 iunie, Aladin – 15 iunie, Frumoasa adormita – 22 luni, Peter Pan – 29 iunie, Alice in Tara Minunilor – 6 iulie, Cenusareasa – 13 iulie, Frumoasa Si Bestia – 20 iulie, Alba ca Zapada – 27 iulie, Doamna si vagabondul – 3 august, Bambi – 10 august.

Copiii vor primi cel mai frumos cadou pe 1 Iunie, atunci cnd in Colectia Disney Clasic isi vor face loc cei 101 Dalmatieni.

Special pentru colectionari: cotoarele cartilor formeaza castelul Disney si sigla colectiei.