Un scandal de dimensiuni apocaliptice porneste de la un articol tradus de pe un site de parodii ca fiind stire. Rasuna netul de injuraturi, opinii, declaratii, justificari. Da, Alina Musatoiu s-a remarcat printr-o serie de articole incredibil de slabe, alambicate, traduse prost. Iarta-ma Mihai, dar asta e o realitate – si nici nu banuiam legatura cand am citit textele respective. Dar probabil ca tocmai aici este spilul, are audienta, vin multe cucoane sa citeasca sfaturile de cascadorii risului, oamenii rid de ea si pun link-uri, creand o audienta nevisata de proprietarii site-ului. Dar cine e Alina Musatoiu sa o criticam noi? Hai sa vedem “echipa HotNews” – un  proiect care s-a lansat furand cu nerusinare tot ce prindeau din ziare, care au furat proiect dupa proiect din online-ul romanesc, care au promovat toti jurnalistii care nu isi mai gaseau loc in publicatiile seriose (ei zic clasice).

Hai sa citim si celelalte articole, sa urmarim si ceilalti autori. Hai sa mergem si la Ziare.com, la 9am, sa vedem, ei ce autori au si ce texte publica? Exact la fel. Identice, scrise la fel de prost. In presa clasica? La fel. In revistele de femei? 99% exact la fel. Libertatea? EvZ? Nicio diferenta. Pentru ca, asta e nivelul in Romania. Atat inteleg redactorii, atat citesc si sefii lor, atat stiu si managerii publicatiei. Ei se entuziasmeaza cand apare o “regina porno”, ei striga tare ca vor si ei sa vada chilotii vedei cutare pe prima pagina. Pentru ca, spun ei, asta vinde. Asta ar trebui sa facem si noi.

Ce sa mai vorbesc de TV? Toata ziua s-a spus ca “phishing-ul BRD este o situatie identica cu cea de la Banc Post” cand situatia a fost complet diferita. Nimeni nu a observat, nici macar BRD sa dea un comunicat. Clientii BRD nu s-au gandit macar ca “situatie identica” ar fi insemnat sa aiba cardurile blocate, sa nu poata scoate bani. Dar nu i-a interesat.

Am fost primul care am criticat politica de a angaja studenti, total nepregatiti, ca sa nu zic inculti si agramati, doar pentru avantajul salariilor mici.  Platesti putin, dar atata face. Dar nu fac eu regulile in aceasta minunata industrie.

Si totusi trebuie sa existe peste tot si incepatori, trebuie sa invete si ei din greseli, chiar daca unii le repeta in prostia lor.