O parte din cei care plătesc taxa de pod de la Fetești prin SMS sunt și amendați pe motiv că nu au plătit taxa. Softul făcut de UTI Group nu recunoaște plățile sau nu vede exact numărul mașinii sau nu se potrivesc alte date.

Sursa foto: România Actualități

Și asta nu este singura problemă. Eu am primit decizie de executare pentru că aș fi circulat fără rovinietă în… 2011. Eu plătesc rovinetele online, pe un an, în fiecare an din 2005 încoace. Am toate dovezile de plată, dar pe cea din 2011 nu o găsesc. Eu nu cred că am uitat, dar cred că am curățat prin Gmail și am șters acea dovadă.

Am întrebat la CNADNR de ce nu mi-au trimis amenda să o achit. De ce executare silită, taxe pentru avocați și alte bălării. Ei bine, ei au la dosar dovada că ne-au trimis amenda și eu am primit-o în prezența unui martor. Vă dați seama la ce nivel se merge dacă inventează și un martor la toată treaba. Probabil firma de executări silite e tot a unui antreprenor #noapteacahotii.

Deocamdată nu am primit amenzi pentru taxa de pot de la Fetești, pe care și eu am plătit-o prin SMS. Mișto reportaj – e o fabrică de amenzi. Cam 112.000 amenzi anul acesta, din 500.000 de teceri? Recomandarea lor este să mergeți în instanță. Oare câți se duc în instanță și câți plătesc aiurea, încă o dată. UTI Group nu recunoaște problema. La fel ca Siveco, la fel ca Teamnet, la fel ca Microsoft România – problema nu există. Oamenii sunt de vină, nu noi.

Doar în România există situații de-astea. Pentru că toate sistemele informatice au fost făcute cu firme de-astea, ale PSD sau ale celor care au fost la guvernare, în diferite forme. Nu de specialiști, nu cu soluții reale, ci pe baza comisioanelor. Dar problema nu este la ei, ci la utilizator.

Din fericire, acolo unde există dovezi s-au dat decizii favorabile oamenilor. Deși asta este deseori o excepție pentru justiția de la noi, mai ales când te judeci cu o instituție a statului.